VIDEO Napad na sinagogu: Izvanredne mjere u Halleu, ima poginulih, napadači pokušali raznijeti vrata sinagoge

Najmanje su dvije osobe ubijene u pucnjavi u mjestu Halle u Njemačkoj. Ukupno su u tom mjestu zabilježena tri napada s dvije poginule osobe, počinitelji su pobjegli automobilom, potom je zabilježena i pucnjava u 15 kilometara udaljenom mjestu, s jednom ozlijeđenom osobom. Jedna je osoba uhićena, objavila je policija.

Napad na sinagogu u Halleu: Neonacist je uživo prenosio na internetu napad i smrt žene

Čini se da je riječ o tri napadača koji imaju zaštitne prsluke, a uz ostalo i stari ruski PPŠ-41, poznati automat iz Drugog svjetskog rata.

Nekoliko naoružanih počinitelja je u bijegu, rekla je glasnogovornica policije.

Tijekom napada u Halleu počinitelji su ispred sinagoge bacili eksplozivnu napravu kućne izrade, pokušali su raznijeti vrata i upasti u sinagogu.

Policija je upozorila stanovnike da ne izlaze iz kuća. Očevici kažu da je napadač bio odjeven u vojnu odjeću i da je imao nekoliko komada oružja, prenosi N1.

List Bild prenosi da je do napada došlo pred sinagogom u četvrti Paulus i da je bačena bomba na židovsko groblje. Regionalna televizija Halle izvijestila je da je u blizini došlo do još jedne pucnjave nakon što je napadač pobjegao.

Očevidci navode da su ubojice nosile zaštitne prsluke i puške, piše Bild.

Deutsche Bahn zatvorio je postaju u Halleu.

U Landsbergu (Saalekreis) također je bilo pucnjeva, što je oko 15 kilometara udaljeno od sinagoge To je potvrdila glasnogovornica policije. Detalji incidenta u selu istočno od Halle-a još nisu poznati.

Facebook Komentari