Jandroković o ultimatumu HNS-a: Mi smo spremni za sve opcije

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izvijestio je medije o čemu se razgovaralo na koalicijskom sastanku u Vladi.

“U prvom dijelu sastanka razgovarali smo o novom kalendaru državnih blagdana i prijedlog je dobio potporu koalicijskih partnera, iskazali su razumijevanje za ovakav odabir, smatraju da su dobro odabrani državni blagdani i neradni dani i spomendani”, izjavio je nakon koalicijskog sastanka predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Što se tiče HNS-a kaže da je predsjednik Vlade objasnio svoju poziciju koju podržava i HDZ. “I ovdje mi se čini da su svi koji su bili za stolom iskazali veliko razumijevanje za stavove premijera.

Još ćemo razgovarati, više smo puta govorili da ne pristajemo na ultimatume, moramo biti razboriti, spremni smo povećavati plaće i to se vidi u mandatu ove Vlade gdje su prosječne plaće povećane za 12 posto, vidi se to i kroz tri godine mandata gdje bi plaća prosvjetnih radnika porasla za 15 posto prema prijedlogu, moramo voditi računa o financijskoj održivosti sustava.

Možemo dati onoliko koliko država ima. Uvijek treba razgovarati, štrajk neće riješiti ništa, štrajkati onda mogu i drugi, moramo biti razboriti”, komentirao je Jandroković posljednji zahtjev HNS-a i sindikata u školstvu, prenosi N1..

“Puno stvari je napravljeno dobro”, rekao je i pohvalio se postignućima Vlade. “Imam razumijevanja za sve, a i moramo imati razumijevanje za održivost financijskog sustava.”

Na pitanje je li zahtjev HNS-a ultimatum i hoće li izaći iz Vlade kaže: “Ne bih došao do te razine da će HNS izaći iz Vlade, još postoji mogućnost razgovora pa ćemo vidjeti.

Stav cijelog HDZ-a je da nema ultimatuma niti ima potrebe da bilo tko postavlja ultimatume. Način rada ove Vlade je da se kroz razgovor traži rješenje i da je pokazano da ima spremnosti i fleksibilnosti da se postignu dogovori, neće se ništa riješiti ultimatumom, ali mi smo spremni za sve opcije”, zaključio je Jandroković.

Koalicija pred raspadom, Vrdoljak uputio ultimatum Plenkoviću

Facebook Komentari