Priopćenje HRT-a o spački s Kosovom: HRT je primio na znanje sve što su predstavnici kosovske strane izrekli

Hrvatska radiotelevizija (HRT) odlučno odbacuje pogrešne interpretacije susreta s veleposlanikom Republike Kosovo Nj. Eksc. Gezimom Kasapollijem te posljedično i neutemeljene tvrdnje o eventualnom političkom utjecaju na HRT koji su se pojavili u dijelu hrvatskih medija.

Veleposlanik Republike Kosovo Nj. Eksc. Gezim Kasapolli zatražio je službeni sastanak s predstavnicima HRT-a nakon što je u podnevnom Dnevniku HRT-a od nedjelje, 6. listopada, izvještaj o izborima u Republici Kosovo propustom popraćen zastavom Republike Srbije.

Sastanak je održan u ponedjeljak, 7. listopada, u prostorijama HRT-a i njemu je, uz veleposlanika Kasapollija, nazočila i Ermina Lekaj Prljaskaj, saborska zastupnica iz redova albanske manjine, dok su HRT predstavljali glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević i urednica IMS-a Katarina Periša Čakarun.

Tom prigodom HRT je primio na znanje prigovor veleposlanika Republike Kosovo te se ispričao zbog propusta u podnevnom Dnevniku i izvijestio veleposlanika da je protiv odgovornih djelatnika HRT-a, sukladno internim procedurama, i prije iznesenog prigovora već tijekom tog jutra pokrenut stegovni postupak te da su poduzete mjere da sličnih propusta ubuduće ne bude. Razgovaralo se i o mogućnostima daljnje primjene sporazuma koji HRT ima s RTK-om.

HRT je primio na znanje sve što su predstavnici kosovske strane izrekli i procijenit će što je od iznesenih prijedloga i inicijativa u skladu s uređivačkom politikom HRT-a. HRT odlučno odbacuje sve druge interpretacije ovog sastanka jer kao javni servis svoju uređivačku politiku vodi u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom Republike Hrvatske, piše u priopćenju HRT.

Nakon isprike HRT-a zbog srbijanske zastave u prilogu o kosovskim izborima javio se HND: Tko zapravo uređuje

Facebook Komentari