Predsjednica u Osijeku: Osmijeh na lice i to ne blagi, nego široki

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanosti uručenja Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada u okviru manifestacije „Dani hrvatskog turizma 2019.“ te uručila nagradu Gradu Rovinju za Destinaciju godine.

„Hrvatska je predivna zemlja. Hrvatska ima kulturno blago, povijesno blago i nigdje nema toliko raznolikosti na toliko malo prostora kao u Hrvatskoj“, kazala je Predsjednica dodavši kako moderni turist više ne traži samo sunce, more i plažu, već traži puno više toga, raznolikost, avanturu, inovativnost. „Čovjek je najveća vrijednost Hrvatske, najveća vrijednost hrvatskog turizma i čovjek je u središtu svega ovoga što se događa posljednjih godina, a to je neprestani rast od turizma“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović zahvalivši i čestitavši svim dobitnicima i nominiranima.

„Primijetila sam da je danas puno nagrada otišlo u Istru i zbog toga moramo malo poraditi i na drugim destinacijama, a posebno Slavoniji, Baranji i Srijemu, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom zagorju, Zagori, jer kontinentalni turizam bit će jednako važan. Ljudi će tražiti drugačiju i jednostavniju vrstu života koju hrvatski kontinent može ponuditi“, kazala je Predsjednica istaknuvši kako je iznimno bitno poticati ljude na daljnji razvoj ideja te nastaviti brendirati Hrvatsku kao zemlju po mjeri čovjeka.

„I naposljetku, još jednom uz čestitke svima želim reći samo jedno: osmijeh na lice i to ne blagi nego široki osmijeh, osmijeh otvara sva vrata i osmijeh je doista ono što jesmo“, zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Uoči dodjela nagrada Predsjednica je obišla „HeadOnEeast Slavonija“, središnju popratnu manifestaciju Dana hrvatskog turizma u osječkoj Tvrđi, u koju su uključeni broji OPG-ovi i mali obiteljski hoteli te ugostitelji iz Osijeka i Baranje.

Facebook Komentari