Đakić prije sastanka na kojem se traži njegova glava: Ne bojim se smjene

Predsjednik Hvidre Josip Đakić je za danas u sjedištu Hvidre zakazao izvanrednu sjednicu svih tijela udruge: Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, na koju su pozvani svi predsjednici županijskih organizacija, njih 21 iz cijele Hrvatske, te pridruženi, 22. predstavnik iz redova HVO-a. Prije sastanka Đakić je kazao da se ne boji smjene koju zazivaju pojedini članovi.

Naime, u HVIDR-i nema jedinstva kada su pitanju Milorad Pupovac i koraci koje o ovoj temi, a zbog njegovih izjava, planiraju dalje činiti. Dok jedni povlače kočnicu, drugi pozivaju na odgovornost Josipa Đakića,dugogodišnjeg šefa te moćne braniteljske udruge koji se sada, kažu nezadovoljni članovi, povlači pred politikom.

Odbacio je optužbe da sjedi “na dva stolca”. “Takve optužbe me prate 15 godina, prvi sam put bio kandidat 2004., kada je bilo 16 kandidata i tada sam izabran u drugom krugu, baš kao član stranke i izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru”, kazao je Josip Đakić.
“Svi su to znali, od mene su imali samo koristi, savjeta, dobrih zakonskih prijedloga koje smo slali, sve smo ukalupili u današnji jedinstveni zakon o pravima hrvatskih branitelja”, dodao je Đakić.

‘Ne bojim se smjene’

“Ne bojim se smjene. Očekujem konkretnu raspravu o svemu, o tome šteti li politika ili ne, o tome jesu li ovi koji me prozivaju članovi neke stranke…”, rekao je novinarima Đakić.
Upitan na koje je članove i na koje stranke mislio kazao je: “Ima SDP-ovaca, HSP-ovaca… svih. Nikad nisam to preispitivao, nema potrebe, za mene su svi invalidi jednaki, s obzirom na patnje i stradanja, i ne dijelim ih po strankama”.

‘Sve su to ratnici, nekada prenagle’

Upitan podmeće li mu tko, Đakić odgovara:
“Sve su to ratnici, imaju temperament koji je malo drugačiji od svijeta, nekada prenagle u svojim odlukama, a poslije sjednemo i porazgovaramo i dogovorimo se oko bitnih stvari”, kaže i najavljuje kako će i dalje razgovarati s braniteljskom populacijom, s ministrom s premijerom. “Svi imamo interes štitit hrvatsku državu i njezine institucije i u tom pravcu ćemo razgovarati”, prenosi N1.

Share This Article