Ni danas neće biti glasanja o Kuščeviću u Odboru za zakonodavstvo, nagovaraju ga na nešto drugo

Hrvatski sabor u srijedu nastavlja zasjedanje iznošenjem stajališta klubova zastupnika pa glasovanjem o dosad raspravljenim točkama, nakon čega je na dnevnom redu godišnje izvješće o izvršenju državnog proračuna za prvo polugodište 2019. te za prošlu godinu.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, novinarima je u Saboru rekao da ni danas neće biti glasanja o Kuščeviću.

“Na Klubu sam izvijestio da nećemo danas glasati o članstvu Lovre Kuščevića u Odboru za zakonodavstvo. On ocjenjuje da u ovom trenutku vjerojatno ne bi bio član Odbora”, rekao je Bačić, dodavši da je Kuščević bio planiran u odboru u kojem je po svojim referencama kao pravnik bilo najlogičnije da bude član.

“Kroz razgovor s njim ćemo vidjeti gdje bi mogao biti član. Kuščević je u dva navrata sa mnom razgovarao, htjeli smo na neki način da se zaustavi napad na njega”, rekao je Bačić, prenosi N1.

Podsjetimo, Sabor prošlog petka nije glasovao, a oporba je tu odgodu, kao i ranije neizglasavanje imenovanja u saborske odbore među kojim i imenovanje bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića za člana Odbora za zakonodavstvo, ocijenila kao raspad vladajuće većine, prizivajući raspisivanje izbora.

Facebook Komentari