Kao i svake godine, mještani Korođa, mjesta u Općini Tordinci obilježili su godišnjicu stradanja u Domovinskome ratu.

Ad

Kao i svake godine, mještani Korođa, mjesta u Općini Tordinci obilježili su godišnjicu stradanja u Domovinskome ratu. Načelnik općine Tordinci Željko Matanović ističe kako još uvijek traže jednu nestalu osobu, iako je od Domovinskoga rata prošlo 28 godina.

-Korođ je prvo mjesto koje je stradalo u našoj općini, 29.rujna 1991. Obilježili smo taj dan polaganjem vijenaca i prisjećanjem na naše poginule i jednog nestaloga mještanina za čiju sudbinu još uvijek ne znamo – istaknuo je Matanović.

Obilježavanju su, uz obitelji stradalih, nazočila izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Općine Tordinci, konzulata Republike Mađarske u Osijeku te udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

Danas poslijepodne i mještani Antina, također u Općini Tordinci, obilježavaju godišnjicu stradanja i progonstva.

-U Antinu se dogodio zločinački pothvat, 26 mještana je poginulo, a 13 ih se još uvijek vode kao nestali, imamo masovnu grobnicu, a počast ćemo odati polaganjem vijenaca kako bi se prisjetili njihove žrtve za Hrvatsku – rekao je Matanović, piše HRV.

Mađari obilježili obljetnicu stradanja

NEM FELEJTÜNK… Kórógy történelmének legszomorúbb napjára emlékeztünk ma…. 1991.09.29. SOHA TÖBBÉ KÓRÓGY KÓROGYIAK NÉLKÜL!

NE ZABORAVLJAMO… Dostojanstveno smo se prisjetili najtužnijeg dana u povijesti Korođa… 29.9.1991. – dan kada je Korođ ostao bez Korođana… NIKADA VIŠE!

Facebook Komentari