Stravična nesreća kod Đurđevca: Dva mladića poginula, među šestero ozlijeđenih je i 14-godišnja djevojčica

Ad

Stravična nesreća dogodila se u noći sa subote na nedjelju na đurđevačkoj zaobilaznici. U frontalnom sudaru Audija varaždinskih registarskih oznaka i Passata koprivničkih tablica poginula su dvojica mladića, šest je ozlijeđenih osoba, od kojih se troje bore za život. Među ozlijeđenima je i maloljetna djevojčica, stara 14 godina, piše Jutarnji list.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, oko 3.35h. Prema izjavi dežurnog policijskog službenika za Jutarnji list, PU koprivničko-križevačka prvu je dojavu o teškom sudaru zaprimila u 3.38h, pretpostavlja se nekoliko minuta nakon tragedije.

– Vozač Audija varaždinskih tablica iz još je nepoznatog razloga u oštrom zavoju prešao je u suprotni kolnički trak iz kojega je u tom trenutku nailazio Passat i došlo je do frontalnog sudara. Očevid je vodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu Sunčica Kocijan Putarek, a uzroci nesreće još se istražuju – rekao je za Jutarnji list dežurni policijski službenik.

Kako saznaje Jutarnji, u vozilima uništenima do neprepoznatljivosti, smrtno su stradali muškarci, stari 26 i 22 godine dok su još dvojica mladića, stara 31 i 33 godine, s teškim ozljedama prevezena u bolnicu, jedan u Koprivnicu, drugi u Viroviticu.

U Passatu u kojemu se nalazila četveročlana obitelj iz Starigrada, ozlijeđene su četiri osobe, a najteže ozljede je zadobila žena stara 47 godina. Teške tjelesne ozlijede zadobili su vozač (50), djevojka (19) i maloljetna djevojčica stara 14 godina, koja je u međuvremenu otpuštena iz koprivničke Opće bolnice na kućnu njegu.

Kako saznaje Jutarnji od liječnika bolničke hitne službe, Sani-Samuel Janjanina, troje stradalih iz Passata – 47-godišnja žena, 50-godišnji muškarac i 19-godišnji mladić – smješteni su na Odjelu traumatologije. Muškarac (33) iz Audija nalazi se na Odjelu intenzivne njege s teškim, po život opasnim ozljedama. Njegov suputnik iz automobila u kojemu su poginula dva mladića, također je teško ozlijeđen, a smješten je u virovitičku bolnicu.

Prizor s mjesta nesreće zatekao je i iskusne policajce. Udarac je bio toliko jak da su oba vozila praktički prepolovljena pa je uopće čudo da je bilo tko preživio stravični sudar.

Državna cesta D2 zbog očevida je bila zatvorena od 4.20 do 8.35 sati pa se u ovim trenucima promet odvija nesmetano.

Na cesti su još uvijek vidljivi tragovi strave protekle noći.

Iskusne policajce je ova tragedija podsjetila na još jednu tragediju u njihovom kraju koja se dogodila prije sedam godina, kad je na pružnom prijelazu u naletu vlaka poginulo pet osoba iz teretnog vozila.

Ozljede glave i mozga

– Pacijent koji je životno ugrožen ima ozljede glave i mozga, a druge dvije osobe imaju ozljede kralježnice. Najlakše ozlijeđena osoba maloljetna je i puštena kući. Ima ozljede nosne kosti, ali svi su dosta natučeni, izjavio je liječnik bolnice u Koprivnici Igor Klinar.

Dežurni anesteziolog u Općoj bolnici Vitovitica Damir Lovčanin kazao je kako je kod njih primljen pacijent koji je prema protokolu za politraumu obrađen na Hitnom prijmu. On je trenutačno “hemodiamski stabilan, respiracijski suficijentan s višestrukim povredama kostiju lica”, piše HRT.

Facebook Komentari