Na Atlantiku je potonuo francuski brod Bourbon Rhode, kapetan je iz Šibenika, traga se za posadom

Na Atlantiku je potonuo francuski brod Bourbon Rhode u koji je prije dva dana počela prodirati voda nakon što ga je pogodio uragan Lorenzo 4. kategorije s valovima i do 20 metara.

Tegljač dug 60 metara ostao je bez motora. Bio je na putu od Las Palmasa prema Georgetownu u Gvajani, oko 1200 nautičkih milja od otoka Martinique.

Trojica članova posade pronađena su u čamcu za spašavanje, a nastavlja se potraga za preostalih jedanaest.

Večernji list, pozivajući se na naše Ministarstvo vanjskih poslova, objavio je da je kapetan broda hrvatski pomorac iz Šibenika i da, osim njega, na brodu nije bilo hrvatskih državljana, piše HRT.

MVEP: Spašavanje broda francuske kompanije Bourbon Rhode u vodama Martiniquea

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Parizu u kontaktu je s Kriznim centrom Ministarstva za Europu i vanjskih poslova Francuske Republike, koje je potvrdilo kako je brod francuske kompanije Bourbon Rhode doživio nesreću u teritorijalnim vodama Martiniquea.

U pomoć su poslani brodovi iz najbliže luke, francuaki vojni zrakoplov za spašavanje na moru te američki zrakoplov Nacionalnog centra za uragane. Prema informacijama brodarske kompanije Bourbon Rhode, pronađena su tri člana posade broda, kojima je pružena medicinska pomoć.

Također, prema informacijama kojima raspolažemo, kapetan broda je hrvatski državljanin, a među članovima posade nema drugih hrvatskih državljana.

Facebook Komentari