Josić: Zašto Ostojićeva policija nije ništa napravila na kažnjavanju Sabadoša

Savjet za branitelje gradonačelnika Vukovara na konferenciji za novinare održanoj u gradskoj vijećnici izrazio je nezadovoljstvo radom pravosudnih i policijskih tijela u proteklih šest godina s posebnim osvrtom na presudu umirovljenom policajcu Saši Sabadošu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda iz nehaja od kojih je posljedično preminuo hrvatski branitelj Darko Pajičić.

Suđenje Sabadošu trajalo je šest godina, osuđen je na pola godine zatvora uvjetno isto kao i tridesetak branitelja za razbijanje dvojezičnih ploča.
Sabadoš je umirovljen, otišao je u Njemačku gdje vjerojatno radi, rekao je Tomislav Josić, predsjednik savjeta za branitelje, i pozvao na odgovornost nekadašnjega ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zato što policija nije ništa učinila na kažnjavanju Sabadoša.

Sudski postupak još traje Marijanu Živkoviću i Stevi Culeju za skidanje i uništavanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, naveo je Josić te ukazao na nelogičnost da sud nije povjerovao nalazu sudskoga vještaka koga je sam sud odabrao, piše HRV.

Razbijanje ploče je za hrvatsku vlast puno veći zločin nego razbijanje glave i smrt hrvatskog branitelja

Facebook Komentari