Đakić o Pupovcu: Čekamo da vidimo što će DORH reći, pa ćemo odlučiti što dalje

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić komentirao je Vladino pokroviteljstvo Hvidrinih sportskih igara, kao i daljnje korake HVIDR-e u vezi s izjavama Milorada Pupovca.

“Niste dobro informirani. Vlada nije dala novac danas, nego udruge u Republici Hrvatskoj nominiraju svoje projekte kako bi dobile potporu. HVIDR-a ima četiri projekta.”, rekao je Đakić o sportskim igrama.

“Za igre se koristi 800 tisuća kuna, to je naminimalnija suma do sada korištena. U prošlim godinama, Hvidra je participirala s 3 milijuna i 800 tisuća kuna u državnom proračunu i ostvarivala je niz drugih elemenata. Svake godine smo imali trenirke s natipsiom Hvidre, posebne hotele, a ovaj put smo u najskromnijem izdanju dosad. Održavaju se ponovno u Makarskoj zbog najjeftinijeg smještajnog kapaciteta”, pojašnjava Đakić.

Na pitanje o tome koji su daljnji koraci HVIDR-e vezano uz izjave Milorada Pupovca, rekao je: “Glavni odbor je bez mene donio određene zaključke. Ja ću s njima obaviti sastanak. Koliko sam u komunikaciji sa suradnicima, mislim da bi pokretanje izvida Državnog odvjetništva već govori o nečemu što bi zadovoljilo postojeće stanje o izjavama Milorada Pupovca koje su sigurno štetne za Hrvatsku.”

“Mislim da gospodinu Pupovcu nije trebalo ono za slovensko Delo. To je bilo već previše i mislim da je trebao pravovremeno stati”, dodaje Đakić.

Kazao je kako postupci vezano uz Pupovca nisu pritisak na premijera i kako ga HVIDR-a podržava u svemu. “Nije cilj da bi rušili predsjednika Vlade, ni koaliciju ni bilo što. Čekamo da vidimo što će DORH reći, pa ćemo odlučiti što dalje”, kazao je Đakić zaključno, prenosi N1.

Facebook Komentari