Bačić nakon sastanka u restoranu: Koalicija je stabilna, razgovaralo se o zakonskim prijedlozima i proračunu za iduću godinu

Nakon neformalnog sastanka vladajuće koalicije, HDZ-ov Branko Bačić kazao je da je koalicija stabilna te da se razgovaralo o zakonskim prijedlozima i proračunu za iduću godinu.

“Utvrdili smo da je ova vladajuća većina stabilna i čvrsta u uvjerenju da ćemo mandat odraditi do kraja i pobijediti na idućim parlamentarnim izborima. Dogovoreno je da ubuduće sastanci koalicije do donošenja proračuna budu češći kako bismo se o nekim zakonskim projektima unutar koalicije na vrijeme dogovorili, kao i da definiramo stavove o pojedinim prijedlozima o kojima bismo vjerojatno već idući tjedan raspravljali. Držimo da oko svih najvažnijih Vladinih projekata postoji jedinstvo unutar vladajuće koalicije”, kazao je Branko Bačić, prenosi N1.

Na pitanje je li bilo govora o Miloradu Pupovcu, kazao je da je ta tema odavno raspravljena.

“Nismo konkretno govorili o gospodinu Pupovcu jer smo o tome raspravljali na posljednje dvije sjednice vladajuće koalicije i jasno se očitovali tako da danas o tome nismo više raspravljali”, kazao je.

Bačić je pojasnio zašto se sastanak nije održao u Vladi, što je uobičajeno.

“Nakon tri godine mandata ove Vlade i vladajuće koalicije, odlučili smo jedan radni sastanak održati izvan vlade u neformalnom druženju.”

Upitan zašto Darinko Kosor nije bio na sastanku, kazao je:

“Gospodin Kosor opravdano nije mogao doći na sastanak. On je s nama u vladajućoj koaliciji, nema dvojbe oko njegovog sudjelovanja.”

Kazao je i da na sastanku “nije bilo riječi o GUP-u, niti o bilo kakvom zagrebačkom projektu”.

“Bilo je riječi da što prije sjednemo zajedno i raspravimo prijedlog proračuna za iduću godinu”, zaključio je Bačić.

Podsjetimo, vladajuća koalicija sastala se u jednom zagrebačkom restoranu. Sastanak nije bio najavljen.

Prije sastanka

“Ja ću biti deset minuta jer imam posla. Pozdravit ću premijera i Kažimir Varda će ostati umjesto mene kao potpredsjednik stranke i šef kluba,a ja imam dvije ceste za asfaltirati u Dubravi do devet navečer. Teme su da Hrvatskoj treba mir i stabilnost, da ljudi trebaju živjeti dobro i izvan Zagreba i u Zagrebu možemo još bolje.

I dok tako budemo surađivali na projektima Stranka rada i solidarnosti će podupirati ovu Vladu i ova Vlada će do tada trajati. Ako ne budemo surađivali na projektima od interesa za grad i državu onda neće trajati.

To je definitivno stav Stranke rada i solidarnosti jer mi ne trgujemo za fotelje. Radimo na projektima, do sada imamo dobar partnerski odnos s predsjednikom Vlade i tako će biti ubuduće.”

Na pitanje o stanju u koaliciji kaže: “Već sam govorio o praznim puškama, puškama bez pušaka, samo doslovno citirajte mene što sam rekao prije mjesec dana, dva, tri i bit ćete informirani. Ja ću još malo početi naplaćivati razgovore, sad sam dao besplatno izjavu”, rekao je.

Ostali koalicijski partneri nisu bili raspoloženi za izjave. Stigao je i premijer Andrej Plenković.

Veljko Kajtazi rekao je da ne zna koja je tema koalicijskog sastanka i da je samo dobio informaciju da dođe. Stanje u koaliciji ocjenjuje odličnim. Kaže da se nacionalni program za manjine provodi, možda ne dinamikom kojom bi željeli, ali se provodi.

Furio Radin rekao je da je prije 15 minuta dobio poziv za sastanak. Prvo je rekao da ne zna koja je tema sastanka, ali na konstataciju naše reporterke kako pretpostavlja da je jedna od tema i Milorad Pupovac i odnosi u koaliciji odgovorio je: Dobra informacija.

Facebook Komentari