Bišćan pobijedio Istru i dao otkaz

Igor Bišćan odradio je svoju posljednju utakmicu na klupi Rijeke nakon što je, sada već njegova bivša momčad, slavila u Puli protiv Istre 3:0. Još i prije same utakmice kružile su priče kako bi se ovakav scenarij mogao dogoditi, a to je i sam trener potvrdio nakon susreta.

Bišćan je klupu Rijeke preuzeo u listopadu 2018. godine nakon što je klupu riječkog prvoligaša napustio Matjaž Kek koji je ostvario povijesne uspjehe s Rijekom. Ostavio dubok trag u kratko vrijeme, osvojivši drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske i na kraju u finalu Kupa Hrvatske svladao favorizirani Dinamo i donio novi trofej u Rijeku.

Bišćan nakon utakmice u Puli nije odmah stao pred kamere već je rekao da će sve pojasniti na press konferenciji, pišu Sportske novosti.


– Ovo je bila moja zadnja utakmica na klupi Rijeke. Jednostavno, u jednom trenutku čovjek se zasiti određenih stvari i shvati da je bolje sreću potražiti negdje drugdje. Znate sami u kakvoj sam situaciji preuzeo momčad, znate i sami što je pratilo moj rad u Rijeci. Nisu to bili najnormalniji uvjeti za rad, a mi smo se svejedno trudili, dali sve od sebe i ponašali smo se korektno te uspjevali uz najveću podršku i pomoć naših igrača napraviti ozbiljne stvari – kazao je Bišćan dodavši kako nažalost to nije bilo dovoljno.

– Nažalost, ništa nije bilo dovoljno. Jednostavno u toj situaciji kada klub ne može normalno funkcionirati, onda niti momčad ne može funkcionirati normalno. Stalno se potencirala neka negativa u situaciji kada je rezultat bio imperativ i kada smo morali biti jedno da bi ispunjavali ambicije koje su uvijek visoke. Nije bilo lako, stoga sam odlučio da to moram presjeći – istaknuo je Bišćan koji se nakon susreta zahvalio na suradnji i poželio sreću sada već bivšim suradnicima.

– Hvala svima koji su vjerovali u nas. Hvala predsjedniku Damiru Miškoviću na povjerenju. Hvala suradnicima i igračima, želim klubu svu sreću i da dovedu nekog kome je stalo do kluba koliko je i meni bilo stalo – poručio je Bišćan na oproštaju koji nije dopustio pitanja novinarima.

Facebook Komentari