Zamjenik šefa HDZ-a Milijan Brkić podupire Penavu: Treba gledati iz pozicije Vukovara, a ne iz pozicije Zagreba

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a podupro je gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu.

Nakon zadnjih kritika koje je Penava uputio sustavu iz Vlade ga je otvoreno podupro ministar obrane Damir Krstičević. Damir Krstičević na društvenoj mreži osvrnuo se na slučaj Marijana Živkovića kojemu se sudi za razbijanje ćirilićne ploče u Vukovaru, a kojega je sutkinja poučila kako treba žalovati, što je izazvalo zgražanje u dijelu javnosti.

“Obitelj Marijana Živkovića u Domovinskom ratu dala je najviše što je mogla za Hrvatsku – svoja dva sina. Republika Hrvatska treba imati razumijevanja i suosjećanja prema obitelji heroja Domovinskog rata. Stariji sin Marko bio je pilot te je u Osijeku organizirao zrakoplovni vod koji je u nešto manje od dva mjeseca obavio 35 borbenih letova tijekom kojih je izbačeno 68 bombi i 17 sanduka s dvije tone pomoći za Vukovar. Poginuo je tijekom obavljanja zadaće 2. prosinca 1991. godine iznad Otoka kod Vinkovaca. Prema Marku Živkoviću nazvana je Zrakoplovna baza Pleso.

Mlađi sin, Nikola, ubijen je iz zasjede 17. rujna 1991. godine na Mitnici u Vukovaru i njegovo tijelo do danas nije pronađeno.

Čuvajmo uspomenu na ova dva heroja Domovinskog rata i ostvarimo obećanje da ćemo brinuti i skrbiti o njihovim najbližima”, napisao je Krstičević.

Počela je i otvorena javna rasprava o tome hoće li se održati prosvjed u Vukovaru, koji je najavljen na lanjskom prosvjedu zbog neučinkovitosti države u progonu ratnih zločina počinjenih za vrijeme srbijanske agresije.

Potom se oglasio i Brkić:

[ VUKOVAR JE RAK RANA HRVATSKE I POZICIJU GRADONAČELNIKA PENAVE TREBA GLEDATI IZ POZICIJE VUKOVARA, A NE IZ ZAGREBA ]

Vukovar je rak rana Hrvatske, simbol stradanja hrvatskog naroda i poziciju gradonačelnika Ivana Penave treba gledati iz pozicije Vukovara, a ne iz pozicije Zagreba 🙏🇭🇷, napisao je Brkić.

Facebook Komentari