Bandićev amen: Dinamo će dobiti novi stadion! Gradnja je dogovorena, nedostaje samo – pečat

Nakon fantastične Dinamove pobjede nad Atalantom (4:0) na otvaranju nove sezone u Ligi prvaka ponovno se aktualizirala tema novog stadiona. Nedavno je na prijemu gradonačelnik Milan Bandić na Sveticama obećao novi stadion do 2021. godine.

– Ovih dana privodimo kraju razgovore s vodstvom kluba po pitanju stadiona, a ako vam ja nešto obećam, to vam je kao amen. Planiramo izgraditi stadion koji će moći posjetiti 25 do 30 tisuća ljudi, na ponos Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj. Napravit ćemo kompleks ljepši od ‘poljudske ljepotice’. Projekt će trajati sljedeće dvije godine – rekao je Milan Bandić i dodao: – Napravit ćemo najljepši stadion u Hrvatskoj jer to Dinamo zaslužuje. Imam viziju da će naši navijači, Bad Blue Boysi moći dotaknuti igrače uz aut-liniju, tako da sve funkcionira kao u kazalištu, piše Večernji.

No sada se postavlja pitanje što će se učiniti s Maksimirom. Hoće li se rušiti i graditi novi, te kada će početi radovi? Milan Bandić je istaknuo kakao za početak projekta izgradnje novog stadiona nedostaje samo – pečat. – Nije Dinamo slučajno uspio. Grad Zagreb je u 20 godina u njega uložio 550 milijuna kuna. Treba ulagati u sport, prepoznati sport. Jedan od tri projekta je da krenemo u izgradnju Dinamovog stadiona na istom mjestu. Dok se usuglasimo oko nacionalnog stadiona, mi ćemo izgraditi Dinamov. Gradnja je dogovorena još prije 20 dana, nedostaje samo pečat – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Facebook Komentari