Talijanski mediji pokopali Atalantu: Ukratko, Dinamo je kaznio Atalantu njihovim oružjem

Talijani nisu štedjeli Atalantu, ali nisu zaboravili ni zaslužene pohvale za Dinamo.

Atalanta je u Zagrebu protiv Dinama prvi put u klupskoj povijesti zaigrao u Ligi prvaka, a debi neće pamtiti po dobrom – Dinamo ih je ispratio u Bergamo s visokih 4:0.

“Debi iz noćne more: Dinamo s Olmom i Oršićem razbio Atalantu”, naslov je na Gazzetti dello Sport. “Ukratko, Dinamo je kaznio Atalantu njihovim oružjem”, pišu o Bjeličinom iznenađenju s trojicom u obrani, što je inače prepoznatljiv Atalantin sustav, i golu koji je pao bekovskom kombinacijom Stojanović – Leovac.

Gazzetta posebno hvali Danija Olma, za kojeg ističu da se radi o velikom talentu poteklom iz Barcelonine škole. Naravno, nisu propustili istaknuti ni trostrukog strijelca Mislava Oršića.

“Šokantan debi u Ligi prvaka”, naslov je Tuttosporta, koji je igrače Atalante okarakterizirao kao “nespretne i uplašene”. Hvale “tečnu i brzu” Dinamovu igru.

O ”debiju iz noćne more” i piše i Corriere dello Sport, koji Atalantine igrače naziva ”nespretnima”, a dodaju da je to bio ”debakl već u prvom poluvremenu.” Također hvale tečnu igru Dinama, čini se da su Modri ostavili jako dobar dojam kod Talijana, piše Gol.hr.

Bjelica nakon velike pobjede otkrio kako se odlučio za promjenu formacije: Čim sam ih prvi put vidio…

VIDEO Liga prvaka Dinamo-Atalanta: Rapsodija u plavom na Maksimiru, 4:0

Facebook Komentari