Divjak: Bandić je korištenjem djece s teškoćama za svoje prljave napade prešao granicu

„Gospodin Bandić je na aktualnom satu Gradske skupštine prljavim i niskim napadom, koristeći problematiku djece s teškoćama, prešao svaku granicu tolerancije“, rekla je u reakciji na izjave gradonačelnika Bandića ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

„Umjesto da počisti u svom dvorištu, kao osnivač škola koji također ima odgovornost oko problematike dodjele pomoćnika u nastavi, on nastavlja s napadima na sustav odgoja i obrazovanja koristeći se primitivnim metodama.“

Primjerice, neki od zahtjeva za pomoćnicima u nastavi od Grada Zagreba stigli su u Ministarstvo čak i nakon početka školske godine (jučer, 18. rujna i prekjučer, 17. rujna).

„Od početka mandata suočavam se s napadima i uspješno branim sustav od raznih sumnjivih ideologija i partikularnih interesa tako da sigurno ni sada neću dopustiti da se na ovakav način ugrožava sustav odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj“, istaknula je ministrica Divjak.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u četvrtak na aktualnom satu Gradske skupštine kako nema nikakvog sukoba između njega i ministrice obrazovanja Blaženke Divjak te da je “to što ona ne zna i ne razumije svoj posao – premijerov problem”, prenosi N1.

Facebook Komentari