Policajci u Međimurju premlatili muškarca, probijena mu jetra: Jedan ga u bolnici nagovarao da šuti

Dvojica policajaca iživljavali su se nad muškarcem kojeg su trebali privesti u Piškorovcu. Batinali su ga palicama i cipelarili. U bolnicu je primljen s unutarnjim krvarenjem i probijenom jetrom.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv dvojice policajaca u dobi od 29 i 35 godina. Policajce se tereti da su 10. siječnja prošle godine, prilikom privođenja muškarca – izveli ga pred kuću, gurnuli ga na tlo i izudarali rukama, nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu.

Nakon toga su muškarca ugurali na stražnje sjedalo službenog automobila, gdje ga je 29-godišnji policajac tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh. Na nepoznatoj lokaciji zaustavili su automobil, bacili muškarca na tlo i nastavili ga cipelariti po cijelom tijelu.

Muškarac je zadobio unutarnje krvarenje u trbušnu šupljinu i probijena mu je jetra, što je okarakterizirano kao osobito teška ozljeda. Osim toga, 35-godišnjeg policajca tereti se da je nakon dva dana došao u bolnicu u Čakovcu i premlaćenog muškarca nagovarao da sve zaboravi i da ga ne prijavljuje uz obećanje da će ga za to nagraditi.

Dokaže li im se krivnja, policajcima prijeti do deset godina zatvora za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede. 35-godišnjem policajcu prijeti dodatnih osam godina zatvora zbog dodatnog kaznenog djela – sprječavanja dokazivanja, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari