Milanović: Nalog za uhićenje novinara došao je s vrha, iza ovoga stoji režim

Predsjednički kandidat Zoran Milanović komentirao jeu utorak postupanje policije protiv novinara Indexa Gordana Duhačeka i niz drugih tema.

Je li uhićenje Duhačeka atak na slobodu medija, govora?

“Ne znam detalje privođenja, je li se odazivao na pozive… sklon sam vjerovati policiji, određena razina povjerenja u policiju mora postojati… Čovjek je prijavljen, procesuiran i osuđen zbog tvitova, i to godinu dana nakon tvita u kojem se rugao policiji. To je meni neshvatljivo. Ovaj nalog je došao s vrha, ovo je režimska stvar, ovo je stvar politike. Tako nešto nas zakopava kao društvo. Da ne govorimo o tome da se jedan subkulturni poklič ACAB sad probio u javnost i postao mainstream. Sad će policiji trebati 20 godina američkih donacija da u marice potrpaju sve one koji će se s tim sprdati. Time su izazvali građane da izraze vrstu prkosa, bunta…”, kazao je Milanović.

“Da ne govorimo o pjesmici koju je novinar u formi sprdačine, rugalice… prepjevao na Twitteru i zbog čega je prijavljen zbog udara na moralne vrijednosti i osjećaje građana. Ne pozivam ja da se pale zastave i izruguje s himnom, ali ovo je slobodno građansko ruganje i zbog toga se građane ne smije privoditi… Ovo kao da građane pozivaju u određenu razinu bunta i otpora. Ovo je režimska stvar, ovo je režim, iza ovoga ne stoje obični policajci”, rekao je Milanović, prenosi N1.

Također se referirao na hajku koja se prije nekoliko tjedana podigla zbog izjave Milorada Pupovca. “Ja postavljam pitanje – prije dva tjedna je bila cijela hajka radi izjava Milorada Pupovca. Zašto njega nisu uhapsili ili skinuli mu imunitet? Postoje ne dvostruki, nego potpuno šizofreni kriteriji.”

Također je rekao kako je “prije nekoliko dana na jednoj nogometnoj utakmici grupa od više stotina muškaraca urlala i pozivala na linč i ubijanje cijele jedne skupine građana. Je li to poziv na mržnju? Zašto tu ništa nije napravljeno?”

Facebook Komentari