Branitelji iz cijele Hrvatske okupljaju se sutra u Vukovaru zbog suđenja Marijanu Živkoviću

Branitelji se okupljaju sutra u Vukovaru, prosvjeduju zbog suđenja Marijanu Živkoviću.

POZIV SVIMA – VIDIMO SE U VUKOVARU!

Sutra u 9 sati ujutro u Vukovaru na Općinskom sudu, sudi se hrvatskom heroju Marijanu Živkoviću. Sudi mu se za razbijanje mrske ćirilične ploče, a terete ga i za rušenje ustavnopravnog poretka i napad na službenu osobu.

Zaprijećena kazna zatvorom je 12 godina. Treba li napomenuti kako Marijan ima 80 godina, kako su dva njegova sina poginula za Hrvatsku i kako za jednim još uvijek traga. Ova nakaradna vlast jednako onoj prošloj uložila je 4 godine truda, resursa i javnog novca kako bi progonila Marijana zbog opravdanog čina razbijanja protuustavno postavljene ćirilične ploče, umjesto da sav napor uloži i otkrivanje ratnih zločinaca ubojica Marijanovih sinova i pronalazka drugog Marijanovog sina.

Ne smijemo šutiti,, ne smijemo dopustiti da ovako postupaju s našim očevima. Dođimo sutra u što većem broju, dajmo podršku i stanimo uz našeg Marijana!
Zagreb stiže!, napisala je braniteljica Vukovara Zorica Gregurić.

Na današnji dan 1991. poginuo je pripadnik Policijske postaje Vukovar policajac Nikola Živković „Žile“ (21.10.1965 – 17.9.1991) sin Marjana Živkovica kojem se sutra sudi za ostećenje ćirilične ploče u Vukovaru.

Sredinom rujna 1991. nekoliko neprijateljskih vojnika neprimjetno je, pod okriljem noći, prošlo između obrambenih položaja branitelja Mitnice u blizini Dudika i ušlo u jednu od kuća u današnjoj ulici Hrvatske nezavisnosti odakle su snajperima pucali po braniteljima i osobama koje su se kretale u blizini, ne znajući za njihovu prisutnost.

Kada su otkriveni 17. rujna 1991. godine, pokrenuta je akcija u kojoj su sudjelovali branitelji s okolnih položaja, pripadnici postrojbe specijalne policije iz Slavonskog Broda i drugi djelatnici MUP-a među kojima je bio i Nikola.

U borbi prsa o prsa, na vrlo malom prostoru, u žestokoj obostranoj vatri Nikola Živković smrtno je pokošen rafalom.
Izvor: Tanja Belobrajdić – Nisu zaboravljeni!

Share This Article