Vrdoljak: Mi nikad nismo ucjenjivali koalicijskog partnera, samo smo izrazili svoj stav

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak odgovorio je na izjave Darinka Kosora o ucjenjivanju koalicijskih partnera, a izvijestio je i o čemu su razgovarali na Klubu zastupnika HNS-a.

Ivan Vrdoljak rekao je da su na Klubu zastupnika u Saboru razgovarali o podršci povećanju plaća prosvjetarima i oko toga da saborski zastupnici moraju tijekom ove jeseni u Saboru tražiti način da teme koje će dolaziti u Sabor budu u fokusu saborskog rada jer je velika vjerojatost da će se Sabor pretvoriti u pozornicu predsjedničkih izbora, piše N1.

“Danas nismo ni 30 sekundi razgovarali o situaciji u koaliciji i izjavama Milorada Pupovca. Ako nismo s našim zastupnicima i ministrima ni 30 sekundi razgovarali o tome onda to znači da je ta tema za nas završena. Čak i više od kurikularne smo razgovarali o strukovnom obrazovanju”, rekao je.

“Mi niti jednom nismo ucjenjivali, nismo ucjenjivali kada smo razgovarali o važnosti kurikularne reforme, nismo ucjenjivali kada smo rekli da je vrijeme da Lovro Kuščević ode iz Vlade. Samo smo izrazili svoj stav i tražili razgovor s našim koalicijskim partnerom. Govorimo svoj stav i tražimo razgovor”, odgovorio je na pitanje kako gleda na izjave Darinka Kosora o ucjenjivanju koalicijskih partnera.

Dotaknuli su se i predsjedničkih izbora. Vrdoljak kaže da će HNS u subotu imati središnji odbor pa će onda odlučiti, a da je stav predsjedništva stranke da ne podrže nijednog od trenutnih kandidata.

Facebook Komentari