Glas Istre: Tko je predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Bogdan Boro Rkman – Pupovac pronalazi ustaše po Hrvatskoj, a ne primjećuje četnike u svojim redovima

Ako pojedinačni incidenti, za koje će skoro vrijeme pokazati da uglavnom nisu nacionalno motivirani, Pupovca i SDSS podsjećaju na NDH, ako svugdje vide sliku Pavelića i čuju “Za dom spremni”, ako misle da je “Ubij Srbina” postala neslužbena himna u današnjoj Hrvatskoj, što onda vidi i na što ga podsjeća njegov blizak suradnik, Bogdan Boro Rkman, čovjek impozantne ratnohuškačke karijere, piše Glas Istre.

Sredinom prosinca 2017. godine u punoj dvorani u Klubu privrednika u Zagrebu čovjek pod imenom Bogdan Boro Rkman promovirao je kao autor i urednik monografiju “Dve decenije SDSS-a”.

Sam po sebi događaj nije sporan, Samostalna demokratska srpska stranka je bez obzira na brojna neslaganja s njihovom politikom legalna i legitimna stranka, a Bogdan Boro Rkman je predsjednik njenog Izvršnog odbora. Paradoks života je u tome što je samo 20 i koju sitnu godinu prije taj isti čovjek Bogdan Boro Rkman (BBR) perom i riječju najotvorenije najavljivao topničke napade na glavni hrvatski grad Zagreb i Karlovac!

Njegovo ratnohuškačko ponašanje potrajalo je cijelog rata, samo su se mijenjale funkcije i pozicije s kojih je istupao, o čemu ćemo i pisati u ovom tekstu, piše Glas Istre.

Kolik obraz mora imati Bogdan Boro Rkman kad nakon neuspješnog sravnjavanja Zagreba sa zemljom, u tom istom Zagrebu, u međuvremenu i s hrvatskom plaćom, pristojno uređen, sav ponosan, kao da se ništa nije dogodilo i kao da je rat proveo kao pomoćnik u nastavi autističnoj djeci, promovira knjigu o političkoj stranci čije djelovanje zbog stavova njenog predsjednika Milorada Pupovca njihovi neistomišljenici trenutno dovode u pitanje. Obraz mu je, narodski rečeno, “debel kao đon”.

Takav Bogdan Boro Rkman kompromitira sve ono za što se zalaže njegov stranački šef. Svojom pojavom i prisustvom, koliko god da je skriven i udaljen od prvih linija SDSS-a koje javno nastupaju, on kontaminira Pupovčevu borbu za prava Srba. U nesavršenoj Hrvatskoj Bogdan Boro Rkman je Pupovčev savršeno krivi potez. Ovakav odabir prvih suradnika puno govori i o načinu kadriranja prvog hrvatskog Srbina Milorada Pupovca.

U borbi SDSS-a za prava Srba, koja je sada toliko eskalirala da je u pitanje došao opstanak Vlade i sigurno će podijeliti ionako podijeljen HDZ, nepošteno je ne spomenuti Rkmana i njegovu ratnohuškačku prošlost. Teško je pronaći pravi razlog zbog kojeg se osoba s tako opterećujućom biografijom našla tako visoko u hijerarhiji stranke čiji pak čelnik tvrdi da je Republika Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji, piše Glas Istre.

Facebook Komentari