VIDEO Hebrang: Na vlasti su oni koji su poraženi na izborima 1990. ; I onda se čudite što nas je Bugarska pretekla

► Na koji način prijeteći natpisi ‘Ubi Srbina’ s ustaškim slovom ‘U’, a koji su osvanuli na tabli na ulazu u rodno selo Milorada Pupovca Donje Ceranje, zapravo najviše njemu odgovaraju u ovom političkom trenutku?

► Ako je današnja Hrvatska ista kao i NDH, onda je Andrej Plenković isto što i Ante Pavelić. Je li taj Pupovčev previd glavni razlog zašto Vlada od njega traži da se ogradi od vlastite izjave?

► Kakav politički legitimitet ima natpis: ‘Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom, posljedica je bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske’ ako ga se promatra bez parole ‘Ubi Srbina’?

► Što je ostalo od hrvatskog antifašizma i zašto ga treba razlikovati od onog jugoslavenskog?

► Je li nametanje povijesnog zaborava jedan od razloga zašto ovaj politički trenutak metodološki podsjeća na osamdesete godine prošlog stoljeća?
► Ima li sličnosti ovaj slučaj u rodnom selu M. Pupovca sa slučajem Saše Lekovića i navodno prepiljenih vijaka na kotačima automobila, možda i nedavne prijetnje Hrvoju Klasiću, svastika na Poljudu, kao i one eksplozije s početka devedesetih na židovskom groblju, Židovskoj općini i dr.?

► Operacije KOS-a Labrador, dio šireg plana Opera, s obzirom na isti rukopis – je li moguće da se i danas događa isti oblik specijalnog rata kao i devedesetih?

► Kakav tip operacije se događa u Srbiji kada naslovi na njihovim medijima donose ovakve poruke: ‘Hrvati imaju genocidnu prošlost’, ‘Nova zavera iz Prištine: sa Hrvatskom, Makedonijom i Crnom Gorom – pakt protiv Srbije’, ‘Veterani ‘Oluje’ obučavaju Albance’, ‘Ustaše se obradovale! Hrvati žive za to da Vučić ode sa čela Srbije! I njima je jasno: Ako nema Vučića, nema ni jake Srbije!’, ‘Demonstracijama se upravlja iz Zagreba’, ‘Hrvati Vučića ruše na ulici!’, ‘Podršku dobili od Šiptara i Hrvata’, ‘Đilasovcima, Šiptarima i ustašama smeta vojna moć Srbije!’, ‘Oluja, najveći genocida i egzodus nakon Drugog svjetskog rata’, ‘Putin: NATO pravi virus da bi pobio Slovene’, ‘Ustaše prijete Vučiću’, ‘Sramni čin Plenkovića: na Božić pohvalio ‘Oluju’ i Tuđmana’…?

► Je li to potez suverene vlasti? Na sjednici Vlade zatražena isprika od Pupovca riječima: ‘Daj Milorade, reci negdje, ti odaberi mjesto i vrijeme, da moderna Hrvatska nije NDH’?

► Što se događa s zagrebačkom glazbenom kulturom kada na Rujanfestu nastupaju izvođači koji nemaju puno veze s Zagrebom?

► Kako je građen kulturni mostobran sa Srbijom na Brijunima, HAVC-u, zagrebačkom Filozofskom fakultetu i Fakultetu političkih znanosti, gdje predaje Dejan Jović, kandidat za hrvatskog predsjednika, koji Hrvatsku ne može smisliti, pa je čak i referendum o hrvatskoj samostalnosti proglasio krivotvorenim?

► Jesu li Igmanska inicijativa i slični ‘regionalni’ poduhvati početak stvaranja političkih formi za neka nova sjedinjavanja?
► U školi Petar Preradović svakoga ponedjeljka svira hrvatska himna. Je li komentar ministrice Divjak da to nije najvažnije i da bi se trebali usmjeriti na druge teme, na mjestu?

► Je li Andreju Plenkoviću ova situacija prilika da pokaže kako je državnik i raskine neprincipijelne koalicije s SDSS-om i HNS-om?

► Je li zlouporaba sustava kada državu vode osobe koje nisu izabrane i kada u vrhu vlasti imamo osobe koje su dobile tek šačicu glasova?

► Je li za Hrvatsku bolji parlamentarni ili polupredsjednički sustav kakav je bio za vrijeme Tuđmana?

► Hoće li HDZ i u ovim predsjedničkim izborima imati četiri kandidata kao što je to bio slučaj kada je Hebrang bio predsjednički kandidat?

Hebrang – Prvi puta govori o događajima čiji će detalji biti objavljeni tek nakon njegove smrti

General Miljavac mi je rekao: ‘Ministre, pod ovim krovom da niste ništa stavili u usta, ni vodu…’
Izišao sam pred Tuđmana i rekao ‘Predsjedniče, sad presjeci, ili hoćeš da ovi tvoji udbaški kadrovi i dalje ocrnjuju hrvatsku državu, da koriste tim gangsterima koji zamračuju novac, ili se ja mičem’.”

Facebook Komentari