Kosor: HSLS ipak ostaje u vladajućoj koaliciji; Ovo je najbolja koalicija i toga Milorad Pupovac treba biti svjestan

Darinko Kosor objavio je nakon sastanka Središnjeg vijeća HSLS-a kako ta stranka ipak ostaje u vladajućoj koaliciji.

Predsjednik stranke Darinko Kosor kazao je da je kao predsjednik stanke njenom Središnjem vijeću predložio izlazak iz vladajuće koalicije, “ne samo zbog zadnje dvije press konferencij Milorada Pupovca, nego zbog ukupnog stanja u koaliciji – od Milana Bandića i GUP-a do svih ucjena koje od HNS-a imamo zadnjih godinu dana”.

Međutim, Središnje vijeće je nakon rasprave odbilo njegov prijedlog.

Zaključeno je da to nije dobar potez za jednu liberalnu stranku.

“Ne bi bilo dobro da liberalna i građanska stranka izađe iz koalicije na temi nacionalnih manjina”, objavio je Kosor. Također je rekao kako je to bio “jedini razlog zašto su članovi Središnjeg vijeća donijeli takvu odluku.”

Upitan da komentira kako je rekao kako nema bolje koalicije u Hrvatskoj, a ipak su razmišljali o izlasku, Kosor je rekao “nema bolje za rješavanje pitanja nacionalnih manjina, to je moja rečenica”.

“Nikada nije bilo bolje koalicije – HDZ predvođen Andrejem Plenkovićem, HNS, HSLS i klubovi nacionalnih manjina.”

“Vidjet ćemo kakvo će biti stanje manjina kada budu neke druge koalicije. Ovo je najbolja koalicija i toga Milorad Pupovac treba biti svjestan.”

Dodao je i da je odlučeno da odluku o ovakvim prijedlozima ubuduće neće donositi Središnje vijeće, već predsjednik stranke, prenosi N1.

Što s HDSSB-om?

Podsjetimo, Josip Salapić, predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a, gostovao je u Točki na tjedan i komentirao ostanak te stranke u vladajućoj koaliciji.

“Predsjednik stranke Branimir Glavaš opravdano je pozvao Milorada Pupovca da se gospodski ispriča za ono što ne možemo nikako prihvatiti, a to je usporedba današnje Republike Hrvatske i NDH, i rekao da će HDSSB izaći iz koalicije. Poznavajući njegov nastup, to je bila jedna vrsta isprike, ali to je nama neprihvatljivo i naš odbor će u petak održati sastanak na kojem ćemo odlučiti što dalje”, rekao je Josip Salapić.

Upitan znači li to da HDSSB želi napustiti koaliciju, Salapić je rekao da su u toj stranci sve opcije otvorene.

“Naša podrška Plenkoviću nije upitna, HDSSB je otpočetka podržavao Vladu, glasali smo za sva važna pitanja, za HDSSB je najvažnija stabilnost Hrvatske, međutim, kao mali partner u Vladi ne igramo ključnu ulogu, ali ove političke tenzije bi trebao smiriti Milorad Pupovac i ako postoji problem, onda bi on trebao napustiti koaliciju”, rekao je Salapić, prenosi N1.

Facebook Komentari