Novo slijetanje s A3: Jedna osoba smrtno stradala, dvije teško ozlijeđene

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 19.40 na autocesti A3 kod odmorišta Križ troje ljudi je teško ozlijeđeno, a jedan muškarac kasnije je preminuo od zadobivenih ozljeda.

Kako je objavila policija, 39-godišnja strana državljanka je upravljala je osobnim automobilom marke Citroen stranih nacionalnih oznaka, a kretala se desnom prometnom trakom južnog kolnika autoceste A3 u smjeru Slavonskog Broda.

Dolaskom do 71. kilometra, u zanošenju je skrenula udesno u smjeru jugoistoka preko prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi, preko koje je sletjela na mekani teren s južne strane kolnika. Prednjim dijelom vozila je naletjela na zaštitnu ogradu, pod koju se automobil podvukao i nastavio zanositi po mekom terenu ispod ograde u smjeru istoka. Dolaskom do mosta odvodnog kanala, lijevim bočnim dijelom automobil je naletio na jugozapadni dio betonskog mosta i metalnu ogradu mosta, a potom i na zaštitnu žičanu ogradu, s južne strane kolnika.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni putnik iz vozila, 35-godišnji strani državljanin, a liječnička pomoć pružena mu je u KB Dubrava, 39-godišnja vozačica kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te drugi 35-godišnji putnik iz vozila, također strani državljanin, a liječnička pomoć pružena mu je u OB Ivo Pedišić – Sisak. Teško ozlijeđeni 35-godišnjak prebačen je u KB Dubrava gdje je preminuo oko 22 sata.

Facebook Komentari