Milanović: U HDZ-u bivši predsjednici imaju sudbinu članova dinastije Romanov. Plenković je zalutao u tu stranku i sad se s tim mora nositi

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u svrhu kampanje obilazio je otok Korčulu i komentirao aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i njezino pismo upućeno Miloradu Pupovcu, kao i druge aktualnosti na političkoj sceni.

Milanović je rekao da izgleda da se odnos SDSS-a i Vlade smirio te da će nastaviti zajednički rad. “I baš kad se smirilo, eto nje. (predsjednice Grabar Kitarović, op. a.) Pupovac je rekao što je rekao, nekome je to normalno, nekome nije, a ona mu prijeti. Gledam te providne duple paseve između beogradske čaršije i njihovih prijatelja ovdje”, rekao je Milanović, prenosi N1.

“Radi se o 11 balavaca koji su zaustavljeni na granici, ali glavno da se o nečemu priča, to odgovara i Vulinu i Vučiću i Grabar Kitarović, ali ne priča se o onome o čemu se treba pričati”, rekao je Milanović osvrnuvši se na pokušaj nenajavljenog ulaska pripadnika Vojske Srbije u Hrvatsku.

“Ovo je borba za dušu Hrvatske, a ono što radi Kitarović i drugi u dealu s Beogradom s čaršijskim nacionalistima, koji su terorizirali ove prostore u proteklih sto godina, kad budem predsjednik, kad me izaberu, bit će normalnije”, rekao je Milanović.

Predsjednici je dao i prijedlog da pročita knjigu “Razmo u skitnji”, autorice Astrid Lindgren, koja je napisala i poznatu “Pipi Dugu Čarapu”.

“To nek’ si pročita. Ima dosta simbolike oko političih skitanja”, rekao je Milanović.

Upitan je i za komentar izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je za njega rekao da ima “kompleks poraza”.

“On nije predsjednički kandidat i mislim da nikad neće biti u poziciji da bude, jer ga ne mogu za ruku voditi. Ja sam mu rekao da je bolje za njega da šutim i ostat ću pri tome. Ako pobijedim, bit će mi najbolji suradnik, skupa s Bandićevim žetonima, jer ja ću biti predsjednik, a on premijer”, rekao je Milanović.

Bivši predsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika države komentirao je i ambicije Mire Kovača da zasjedne na čelo HDZ-a.

“Ja sam bio predsjednik SDP-a i oni me podržavaju na ovim izborima. Kolinda Grabar Kitarović je Karamarkov projekt za predsjednicu i taj projekt je uspio. Od mog odlaska s čela SDP-a, ja se u toj stranci mogu pojaviti, ona mi pomaže. U HDZ-u bivši predsjednici imaju sudbinu članova dinastije Romanov. Plenković je zalutao u tu stranku i sad se s tim mora nositi. Čekaju ga stranački izbori, predviđam dosta tešku borbu i ne veselim se tome, jer to nije dobro za hrvatsku stabilnost. HDZ ne treba nestati i neće ga nestati, ali načinom na koji radi i živi šalje određene poruke, a bojim se da u ovom trenutku ta stranka nije spremna za besprijekorne izbore”, rekao je Milanović.

Share This Article