Zaustavio se da pomogne čovjeku kojem je pozlilo na cesti pa ‘za nagradu’ dobio kaznu od policije

Vozač koji je zaustavio automobil da pomogne čovjeku kojemu je pozlilo na cesti, dobio je kaznu za nepropisno parkiranje. Žalio se policiji, a onda uputio pismo medijima.

“Dana 27. srpnja privremeno sam parkirao automobil pored opatijske tržnice i upalio četiri žmigavca jer sam izašao pomoći čovjeku koji se srušio pored trgovine. To sam učinio s još nekoliko ljudi koji su se tamo našli. Podigli smo gospodina kojem je pozlilo i pokušali ga dovesti do njegova automobila.

Međutim, ponovo je ostao bez svijesti te smo odlučili pozvati Hitnu pomoć. Sve to događalo se u vremenskom periodu od 20 minuta do pola sata. Kada je Hitna pomoć stigla i preuzela brigu o gospodinu za kojeg sam kasnije saznao da ima šećernu bolest, vratio sam se do svog vozila. Na vjetrobranskom staklu našao sam kaznu za krivo parkiranje, a policajac koji ju je ispisao bio je kraj vozila”, stoji u pismu Darija Komarca Novom listu.

“Razlog zbog kojeg sam nepropisno parkirao odmah sam mu objasnio. Međutim, objasnio mi je da ne može poništiti kaznu, već da to može samo načelnik prometne policije u Opatiji.

Dva dana kasnije, odnosno radni ponedjeljak, 29. srpnja, došao sam u Policijsku postaju Opatija. Na dežurnom šalteru su mi rekli da načelnika nema i uputili me na pomoćnika prometne policije kojeg nisam mogao dobiti jer je bio na sastanku. Dežurni policajac mi je rekao da se o svemu pismeno očitujem i dostavim prigovor u pisarnicu.

Znači, od samog početka me se ‘voza’, trošim svoje vrijeme i novac na plaćanje parkiranja kraj policijske postaje. Na kraju svega, zbog činjenice da sam priskočio u pomoć čovjeku, dobio sam kaznu od 500 kuna, odnosno moj prigovor nije prihvaćen”, ogorčen je zaključio čovjek.

U kratkom policijskom odgovoru na podneseni prigovor Komarca piše sljedeće:

“Izvršili smo uvid u cjelokupni predmet te utvrdili da je neposrednim zapažanjem policijskog službenika utvrđeno da ste počinili prometni prekršaj za koji se prijavljujete te ne smatramo opravdanim navode u vašem prigovoru. Na uručenoj Vam obavijesti o počinjenom prekršaju navedeno je u kojem roku i na koji način možete platiti navedeni novčani iznos od 500 kuna”.

Facebook Komentari