Strava u Đakovu: Osmogodišnjaka na igralištu izgrizao pas, vlasnica već ima prijavu zbog ranijeg napada na dijete

U slučaj se uključila i veterinarska inspekcija, koja bi trebala oduzeti psa u vlasništvu 38-godišnjakinje. Ona je u veljači već dobila prekršajnu prijavu zbog držanja životinje bez nadzora.

U Đakovu je pas napao osmogodišnjaka, ali i ljude koji su djetetu htjeli pomoći. Ovo mu je drugi napad na djecu, a vlasnica već ima prekršajnu prijavu.

”Prijatelj je iza mene otišao i uzeo štap kad je mene počeo grist. On ga je udarao i kad ga je udario po njušci izašla je neka gospođa i rekla nam da ulazimo da me ne nastavi grist”, ispričao je napadnuti dječak.

Majka prepričava da joj je sin još u šoku. ”Samo je pričao o psu. Nije mogao spavati, spavao je sa mnom. Zasad je dobro, jedino psihički. Još puno razgovaram s njim i da se oslobodi izlaska van i pješke do škole”, rekla je dječakova majka.

”U početku je držao, pa je počeo malo grickati”, rekao je dječak.

Nije prvi napad

Dječaka je napao belgijski ovčar, a život su mu spasili susjedi. ”Najprije ga je uhvatio dolje oko gležnja, onda ga je okretao, imam osjećaj u želji da ga za vrat uhvati. Sve u svemu, ipak je dobro prošlo. Udario sam ga dva puta, onda je prestao oko djeteta. Dijete je ušlo u dvorište, međutim on je htio i dalje napadati”, ispričao je svjedok napada Čiko Šimić.

To je već drugi napad ovog psa. Prije sedam mjeseci također je ugrizao dječaka u parku. Njegova majka kaže da šest tjedana nije išao u školu te da je bio na operaciji. Dječak ide u pet razred osnovne škole, a majka kaže da traume ima i danas.

Građani ističu kako se ovaj posljednji nesretni događaj mogao zaustaviti. ”Psa smo vidjeli, obavještavali smo komunalne redare još u 10:30 , a napad se dogodio u 12:30. Nitko ništa nije poduzeo”, govori Đakovčanka Nevena Gajer Cindrić.

Pas smješten na promatranje

Đakovčani strahuju za svoju djecu. ”Mi smo djecu mjesec ili dva odvozili i dovozili iz škole”, priča Josipa Ostmajer iz Đakova.

Psa koji je ugrizao dječaka veterinarska inspekcija oduzela je vlasniku te se nalazi u veterinrskoj stanici na promatranju. ”Veterinarska inspekcija ga je stavila u nadzor i 10 dana na promatranje, nakon čega će donijeti odluku hoće li ići u školu na resocijalizaciju ili eutanaziju. Ponovio se napad na dijete pa ćemo podnijeti izvjesce Općinskom državnom odvjetništvu”, rekao je Zoran Kon, glasnogovornik osječko-baranjske policije.

Majke stradalih dječaka nadaju se da će institucije poduzeti odgovarajuće mjere kako se ovakvi napadi ne bi više ponavljali, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari