Nabavka borbenih zrakoplova: Hrvatskoj se nude i najbolji – F-35

Nakon što je izvijestio o nastavku posla oko borbenih aviona, Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da nisu samo SAD, Švedska i Francuska spremne Hrvatskoj prodati svoje zrakoplove.

Interes za milijunski posao pokazala je i Italija koja, doznaje se, nudi Eurofighter, ali i Danska i Norveška s modelom F-35.

Ima li još ponuđača među 20-ak država kojima je Vladino Povjerenstvo poslalo pismo i tražilo da se očituju, trebalo bi se znati nakon 16. rujna do kada im je hrvatska strana dala rok da to učine.

Nakon toga bi se, doznaje Dnevnik Nove TV, tim koji bira zamjenu za MiG-ove trebao povući na mjesec dana kako bi u tom razdoblju pripremili zahtjev za preciznim ponudama zainteresiranim državama.

Ako se potpiše ugovor, kupuje se 12 aviona

Posao težak od nekoliko stotina milijuna za rabljene do oko milijarde dolara za nove avione, po svemu sudeći, odgađa se za sljedeću, izbornu godinu. “Vjerujem do ćemo do kraja mandata ove Vlade riješiti to strateško pitanje”, kaže ministar obrane Damir Krstičević. Pitanje je to o kojem ne želi govoriti jer ga vode drugi.

Za one koji su nakon izraelskog fijaska razljutili Krstičevića ovo je, unatoč političkom konsenzusu, gubitak vremena. “Mislim da se radi o mazanju očiju! Gospodin Plenković formirao je Povjerenstvo i na neki je način ministru Krstičeviću oduzeo ovlasti”, smatra Franko Vidović, član Odbora za obranu.

Novi tim, prema najavama, želi posebno ocjenjivati nove, a posebno stare ponude. Kada se iz svih “izrode” najbolji igrači, donijet će konačnu odluku. Jedino što je za sada izgledno jest da će se, dođe li do potpisivanja ugovora, kupiti 12 aviona, piše dnevnik.hr.

Peta generacija

Zrakoplov je dizajniran i izrađen pod vodstvom Lockheed Martina zajedno s Northrop Grummanom i BAE Systemsom kao glavnim partnerima u projektu. Prototip je imao prvi let 2000. godine dok je model predviđen za proizvodnju prvi puta uzletio 15. prosinca 2006..

Američke zračne snage planiraju u svoju flotu uključiti 1.763 aviona i tako postupno zamijeniti flotu F-16. Program JSF nastao je kako bi se postupno zamijenili postojeći zrakoplovi raznih namjena, a istodobno se smanjili troškovi razvoja, proizvodnje i troškova korištenja. To je postignuto izradom tri inačice zrakoplova koje imaju 80% zajedničkih dijelova:

F-35A, inačica kojoj je potrebna uzletno-sletna staza kao i konvencionalnim avionima (hrv. konvencionalno uzlijetanje i slijetanje – KUS, eng. Conventional TakeOff and Landing – CTOL).

F-35B, inačica kojoj je za uzlijetanje potrebna vrlo kratka uzletno-sletna staza, a zrakoplov može sletjeti okomito (hrv. kratko uzlijetanje i okomito slijetanje – KUOS, eng. Short-TakeOff and Vertical-Landing – STOVL).

F-35C, inačica namjenjena za korištenje na nosačima zrakoplova, piše na Wikipediji.

Sva tri modela se odlikuju smanjenim radarskim odrazom (eng. stealth, hrv. nevidljivost). To vrijedi samo dok avion nema ovješeno naoružanje koje ga čini vidljivijim za radare. 13. srpnja 2004. započela je proizvodnja 22 nova prototipa. Od kolovoza 2006. su započeli prvi probni letovi.

U međuvremenu je testiran mlazni motor Pratt & Whitney F135 s potporom ruske tvrtke Jakovljev (Jak-141). Ugovor za proizvodnju alternativnog motora F136 sa Rolls Royceom i General Electricom SAD su raskinule.

Predviđa se da će F-35 kao višenamjenski lovac zamijeniti modele aviona F-16, F/A-18 Hornet, A-10, F-111 i AV-8B Harrier, uz napomenu da ovaj avion zatvara veliku tehnološku rupu između superiornog F-22 Raptora i F/A-18 Horneta.

Facebook Komentari