Monstrum s Novog Zelanda nakon uhićenja postavljao pitanja od kojih se ledi krv u žilama

Terorist koji je Novi Zeland zavio u crno nakon što je u Christchurchu izveo neviđeno krvoproliće u lokalnoj džamiji i ubio 51 osobu te ranio još njih 49, policiji je nakon uhićenja postavljao pitanja koja samo mogu lediti krv u žilama.

“Koliko sam ih ubio, koliko sam ih dohvatio?” ponavljao je pitanja policajcima nakon uhićenja Brenton Tarrant (28), terorist i masovni ubojica koji je u neviđenom krvoproliću u Christchurchu na Novom Zelandu 15. ožujka ubio 51 osobu. Tarrant je upao u džamiju u navedenom gradu te otvorio vatru iz oružja, a osim što je oduzeo 51 život, ranio je još 49 osoba.

Portal The Australian prenosi kako je tijekom uhićenja Tarrant bio u stanju bunila i ošamućenosti, no kad se pribrao, prvo što je izgovorio su ranije navedena jeziva pitanja policiji. Sve što je tog monstruma zanimalo jest koliko je ljudi ubio i ranio.

Rođaci ubojice s Novog Zelanda: “Neizmjerno ga mrzimo, zaslužuje smrtnu kaznu. Nije odgojen da postane rasist”
Policajci koji su ga uhitili nisu mu odgovorili na ta pitanja, ali su to uredno napisali u svoje izvješće, koje je dio optužnice protiv Tarranta.

Tarrant se trenutačno nalazi u zatvoru u Aucklandu, gdje čeka početak suđenja za počinjeni masakr. Optužbe za ubojstvo 51 osobe, pokušaj ubojstva 40 osoba te terorizam u iskazu je tijekom istrage porekao.

Optužba za terorizam protiv njega je prva takva u povijesti Novog Zelanda i neki pravni stručnjaci u toj zemlji smatraju kako bi zbog te činjenice nejgovo suđenje moglo biti vrlo složeno.

Na posljednjem saslušanju u kolovozu Tarrant je zatražio da se suđenje preseli u Auckland, a odluka o tome donijet će se 3. listopada, kad je zakazano novo saslušanje pred sucem. Njegovo mentalno stanje procijenjeno je kao ubrojivo, a to znači da nema prepreke da se on na suđenju i ne pojavi, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari