Novi prosvjed medicinskih sestara, pred Ministarstvom i pred bolnicama

Pregovori o plaćama u zdravstvu, i prosvjedna akcija “Pet do 12” nastavljaju se u petak. Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi mirno će prosvjedovati u tri bolnice.

U 9:45 ispred Ministarstva zdravstva u Zagrebu počeli su se okupljati zdravstveni djelatnici kako bi skrenuli pozornost na probleme s kojima se susreću zaposleni u djelatnosti zdravstva, te kako bi se izborili za dostojanstvene uvjete rada i dostojanstveno plaćen rad.

Predstavnici sindikata nastavljaju pregovore s ministrom

“Očekujemo ozbiljnu ponudu od ministra zdravstva. Nadam se da će se napokon shvatiti što tišti zdravstveni sustav i da će i premijer shvatiti da se više ovako ne može ponašati prema zdravstvenim djelatnicima… Ako ne dođe do toga, mi imamo metode po kojima ćemo dalje postupati”, kazao je uoči nastavka pregovora predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva Stjepan Topolnjak.

Za 11:55 sati prosvjed “5 do 12” je planiran u Zagrebu u KBC-u Zagreb te u pulskoj Općoj bolnici i u Općoj bolnici Ogulin.

Osnovni cilj tih događaja je skrenuti pozornost na probleme s kojima se susreću zaposleni u djelatnosti zdravstva u obavljanju poslova svog zanimanja, njihovo zalaganje za dostojanstvene uvjete rada i dostojanstveno plaćen rad.

Zdravstveni sindikati i u srijedu su organizirali prosvjed “Pet do 12”. Zaposleni su se okupili u krugu bolnica, gdje otkud su poručili Vladi da je zdravstvo u ozbiljnoj situaciji i da je nužno povećanje plaća i potpisivanje kolektivnog ugovora, piše N1.

Facebook Komentari