Prosvjed učitelja i nastavnika u Zagrebu, pripremili i zanimljivu listu pjesama za Plenkovića

Učitelji i nastavnici u četvrtak prosvjeduju u Zagrebu, zahtijevajući da Vlada poveća koeficijente za plaće u prosvjeti za 6 posto. Sindikalni čelnici očekuju i sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem. Iz Vlade su potvrdili da će ih premijer primiti na sastanak.

Pod vodstvom Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSSH) i Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), učitelji i nastavnici prosvjeduju kakko bi podržali čelnike sindikata u zahtjevu za 6-postotnim povećanjem koeficijenata za plaće.

“Imam 35 godina staža i plaću 6.800 kuna. To nije dovoljno, ako imate studenticu u kući, za hranu, režije… Spremni smo i na štrajk”, kazala nam je jedna učiteljica. “Prošla sam već jedan štrajk na početku školske godine, neki su roditelji bili ogorčeni, neki su nas podržavali”, kazala je, prenosi N1.

Prosvjednici su spremili i listu pjesama:

“Imali smo priliku premijeru iznijeti argumente u nešto skraćenom obliku, a zaključak je da će se nastaviti dijalog i da će radne skupine u minstarstvima proučiti naše prijedloge. Prihvatili smo da zajednički sastanak bude za 10-ak dana tj. 16.,17. ili 18. rujna kada ćemo dobiti konačni stav Vlade o našim zahtjevima.

Donijeli smo zaključak da nema potrebe najavljivati štrajk u trenutku dok razgovaramo, a ako razgovor ne završi kako očekujemo tada ćemo najaviti štrajk”, izjavio je nakon sastanka s premijerom sindikalist Branimir Mihalinec.

Facebook Komentari