Modrić: Ja se osjećam najljepše u hrvatskoj reprezentaciji

Nakon što je hrvatska reprezentacija stigla u Trnavu, izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić izašli su pred novinare uoči sutrašnjeg ogleda sa Slovačkom u kvalifikacijama za Euro 2020.

Luka Modrić prvi je uzeo riječ.

”Osjećam se dobro. Prošao sam cijele pripreme, dobro se odmorio i imama veliku želju odigrati dobru sezonu. Isto tako u prvenstvu nismo startali dobro, ali mislim da ćemo se kao ekipa dizati.”

Uslijedilo je pitanje o sjećanju na prošle utakmice sa Slovačkom.

”Imam neka mala sjećanja na prošlu utakmicu, znam da je bila teška, no to je bila prijateljska. Slovačka je jako dobra ekipa, njihova najveća zvijezda je Hamšik, obrambeno su kao ekipa kompaktni i vrlo čvrsti. Isto tako se vole nadigravati. Očekuje nas jako teška utakmica.”

Kakva je atmosfera u momčadi? Vidjeli smo da Lovren kaže da nije baš idealna…

”Što se mene tiče, atmosfera je jako dobra. Mislim da se to pokazalo protiv Walesa, kad smo pokazali zajedništvo, borbenost i htijenje. I to je put koji trebamo slijediti. Trebamo dati maksimum i ponašati se kao protiv Walesa. Mislim da uz takav pristup možemo ostvariti dobar rezultat.”

Jeste li se čuli s Rakitićem?

”Nisam razgovarao s Ivanom te u ovom trenutku ne bih želio ulaziti u veće komentare i izjave na tu temu. Kad sve završi, onda će biti vremena za priču o tome.”

Kako vi gledate na igranje za reprezentaciju. Jeste li možda razmišljali o umirovljenju?

”Ja sam imao teških i svakakvih trenutaka oko reprezentacije, ali kad sam dolazio nikad nisam razmišljao da ne budem tu. Najveća čast mi je igrati za Hrvatsku, najbolje i najljepše se osjećam kad igram za reprezentaciju. To nije nikakva floskula.”

Što očekujete od utakmice sa Slovačkom?

”Moramo pokazati zajedništvo kao protiv Walesa, kad smo bili u sličnoj situaciji kao i danas. Svi smo spremni i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ako su oni napaljeni, i mi smo.”

Nakon Modrića na pitanja novinara odgovarao je izbornik Zlatko Dalića.

Hrvatska je izgubila u Budimpešti od Mađarske.

”Ta utakmica može biti velika i dobra škola za nas. Nismo bili dovoljno dobri i agresivni i sad moramo dati svoj maksimum. Mislim da možemo dosta izvući iz te utakmice.”

Izbornik je rekao nekoliko riječi o slovačkoj momčadi.

”Napravili smo analizu protivnika i jako dobro znamo što nas čeka, da imaju dobru veznu liniju, ali puno toga ovisi o našoj kvaliteti i pristupu. Svjesni smo situacije u kojoj jesmo i moramo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat.”

Puno igrača nedostaje, a utakmice koje slijede teško da mogu biti važnije.

”Jedini koji ste imali taj fokus na igrače kojih nema, to ste vi mediji. Ja se ne želim vraćati na one koje nema, jer bih mogao nabrajati dva dana. To je glupo da se bavim time. Dakle, uopće nisam okupiran tim stvarima. Ako ćemo se vraćati iza, koga i zašto nema, onda smo na lošem putu.”

Lovren je izjavio da atmosfera nije dobra. Jeste li razgovarali s njim o tome i što vi mislite?

”Nisam razgovarao s Dejanom. Mislim da on to nije mislio tako kako ste vi prenijeli. Mi smo odradili dva dobra treninga i sve smo pripremili. Mislim da je atmosfera jako dobra i nisam vidio nekakvu negativnost u ova dva dana.”
Izbornik je uoči odlaska hrvatske ekspedicije u Slovačku izjavio da neće otkriti sastav, ali isto tako i da nema dileme oko toga tko će istrčati u početnoj postavi.

„Igrat ćemo ofenzivno i napadački, tražit ćemo pobjedu, a ne jedan bod. Radili smo dva dana, napravili smo što smo mogli i analizirali protivnika. Moramo biti bolji nego u Budimpešti“, kazao je izbornik.

————————————————————————————————————————————————–

No teško je ući u Dalićeve misle i precizno reći tko će biti u prvih 11. Postoji nekoliko nepoznanica.

Nije jasno hoće li Dalić u veznom redu od prve minute krenuti s Nikolom Vlašićem ili Milanom Badeljom? Isto tako nije potpuno jasno hoće li u vršku napada zaigrati dosad standardni Ante Rebić ili napadač Dinama Bruno Petković?

Budući da se spekulira kako Domagoj Vida ima problema s ozljedom gležnja, moguće je da umjesto njega u udarni sastav uskoči Matej Mitrović. Vida je u utorak imao problema s distorzijom gležnja, koji su mu fizioterapeuti bandažirali. Odradio je trening, no i dalje je osjećao bolove. Male su šanse da neće igrati, ali treba ih uzeti u obzir.

Ako otpočetka krene Vlašić, Hrvatska bi mogla zaigrati u 4-2-3-1 formaciji, a Vlašić bi vjerojatno igrao odmah iza leđa isturenog napadača, piše gol.hr.

Facebook Komentari