VIDEO Bandić na opsežnoj konferenciji za medije odgovarao na sva pitanja, objavio i tekst memoranduma s tvrtkom Eagle Hills

Nakon medijskih napisa o sadržaju Memoranduma o razumijevanju o projektu Zagreb City koji je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić potpisao s tvrtkom Eagle Hills, te nakon zahtjeva gradske oporbe da dobiju uvid u taj dokument, na stranicama grada objavljen je Memorandum.

MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU 12. 3. 2019.

Podsjetimo, zagrebačkim gradskim zastupnicima iz redova oporbe gradska uprava ponudila je prošloga tjedna uvid u memorandum o “Manhattanu”, ali na 15 minuta i bez mogućnosti prepisivanja podataka s njega. Odbili su i najavili da će na sljedećoj sjednici Gradske skupštine tražiti javnu objavu memoranduma, piše N1.

Memorandum je danas objavljen na stranicama Zagreba.

Iz dokumenta na 22 stranice u čijih se 20 članaka uređuju odnosi između Grada Zagreba i Eagle Hillsa (koji je objavila emisija Potraga RTL-a), primjerice, stoji:

‘Članak 5.2

Partner, (Grad Zagreb), je dužan o svom trošku osigurati sljedeće:

a) vlasnički list s upisnim pravom na ime Ciljnog društva

b) definirati prostorno-planske preduvjete

c) preduvjete za ishođenje potrebnih akata kojima se omogućava razvoj projekta.

Na današnjoj opsežnoj konferenciji za medije Bandić je odgovarao na brojna pitanja novinara, ali i priupitao zašto novinari nisu tražili memorandum od Zorana Milanovića koji se tiče zagrebačke zračne luke i povećanja cijene za 30 posto nakon odlaska Milanovića kao premijera na razgovor u Francusku.