Teorem Grbin-Einstein: Izjave Milorada Pupovca dijelom su točne, a dijelom nisu

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin bio je gost N1 Studija uživo. Komentirajući političke aktualnosti istaknuo je da je u slučaju Lovre Kuščevića premijer Plenković mogao pročitati medijske objave, uzeti Kazneni zakon i ‘poteze gospodina Kuščevića podvesti pod neko kazneno djelo’.

“U slučaju Lovre Kuščevića mediji su odradili praktički 90 posto posla za državno odvjetništvo. Oni su mogli pročitati podatke iz novina i sada treba izuzeti originalnu dokumentaciju, otići na Trgovački sud i vidjeti kako je Lovro Kuščević otjerao tvrtku u stečaj i sebi i obitelji osigurao milijunčić, a treba i otići na Brač i prošetati se pa vidjeti”, rekao je Grbin.

“Iz onoga što smo svi imali prilike vidjeti jasno je da njegova odgovornost postoji i nadam se da ćemo vidjeti brzi postupak i da se neće pretvoriti u trakavicu kako što je suđenje Nadanu Vidoševiću…

Imamo slučaj osobe koja je bila načelnik i koji je iskoristio poziciju da urbanizira svoju imovinu. On i članovi obitelji su kupovali zemljište po nekoliko kuna po metru kvadratnom pa da bi onda općina to urbanizirala i da bi preko noći narasla cijena kvadrata. A tu su i POS-ovi stanovi, jedan je završio kod šogora, a drugi kod njegovog nasljednika na čelu općine, a ni jedan ni drugi ne žive u njemu”, smatra Grbin.

Jučerašnju tezu premijera Andreja Plenkovića da SDP ima samo dvije pjesme je odbacio.

“To naprosto nije točno. SDP je imao čitav niz inicijativa u ove tri godine i bilo ih je više nego zakonskih prijedloga Vlade što znači da se oporba više trudila nego Vlada.

Oporba ne smije prešutiti afere koje imaju Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac, Lovro Kuščević i Goran Marić.

“Vrstan pravnik je mogao pročitati sve što su mediji objavili, uzeti Kazneni zakon i svaki potez gospodina Kuščevića podvesti pod neko kazneno djelo. On to nije učinio i naravno da snosi odgovornost kod izbora gospodina Kuščevića i kada ga je poslije branio. Morao je znati da se radi o stvarima koje nisu beznačajne”, istaknuo je.

Kada je riječ o izjavama Milorada Pupovca kaže da su dijelom točne, a dijelom nisu. Ne slaže se s dijelom da je Hrvatska crna ovca pa iznosi primjere da se u Srbiji rehabilitira Draža Mihajlović, a tenkovi se stavljaju ispred stadiona, Mađarska ima karte Velike Mađarske koja obuhvaća i Zagreb i Rijeku, a Slovenija kreće s kulturom žice i paravojnih postrojbi. Misli da problemi koji se događaju u Hrvatskoj nisu izdvojen slučaj nego ih ima i u drugim državama u okruženju.

Slaže se u dijelu izjave da se u Hrvatskoj relativizira i tolerira NDH jer je službeni pozdrav NDH praktički prihvaćen, policija to ne sankcionira, pa ćete pročitati intervju predsjednice Republike koja će za Pavelića reći da je čovjek koji je imao neke greške. “Neke stvari se relativiziraju i toleriraju i to je dovelo do događaja proteklih dana”, zaključuje Grbin.

Facebook Komentari