Vladimir Rončević: Mila je stabilno

Djed bolesne Mile Rončević obratio se medijima iz zagrebačkog Novinarskog doma.

Iz zaklade Nora Šitum, s računa namijenjenog Mili dosad je uplaćeno 4 milijuna i 779 tisuća kuna. Dio novca je dodijeljen anonimno.

Već tih dana kako je akcija krenula, Milini mama i tata pokušali su da se akcija svi za Milu transformira u Mila za sve i pokrenuli osnivanje istoimene zaklade, piše HRT.

– Mila je trenutno stabilno, sada je realizirana zaklada što je svakako dobra vijest pa ću o tom pitanju nastojati pričati kroz djelovanje ove zaklade. Svi koji su uključeni u rad zaklade su volonteri a da će poslovanje biti potpuno javno.

Dosadašnji načini prikupljanja humanitarnih pomoći za djecu daleko su od idealnog bez obzira je li se novac prikupljao na privatne račune ili račune zaklada.

– Moramo imati situaciju da onaj koji donira novac, riječ je o stotinama tisuća dobrih ljudi zna u čije ruke taj novac ide i zašto, odnosno da se novac koristi na pravi način, smatra Rončević.

U zakladi Mila za sve zato je okupljen tim medicinskih profesionalaca i volontera. Nadamo se da će to bit osnova na kojoj će se izgraditi još puno lijepih priča, dodaje Rončević koji se svima zahvalio na donacijama.

Mario Ćuk je istaknuo da će kroz ovu zakladu pokušati ugrađivati ta dobra djela u našu djecu, u ono najvrjednije ono što imamo.

– Želimo Hrvatsku držati i održati u zajedništvu za našu djecu. Držat ćemo se principa da u zakladi odlučujemo ponajprije kao ljudi, kao roditelji, kao oni koji se također mogu naći u takvoj situaciji. Ovdje smo da pružimo nadu i kad se čini da nade nema. Ovdje smo za sve one koji misle da ne postoji zadnja šansa. Jedini interes bit će djeca i njihovo zdravlje, dodaje Ćuk.

Dragan Primorac je istaknuo da tim stručnjaka ima misiju da najizvrsnije što postoji u području medicinskih i bio-medicinskih znanosti bude na raspolaganju onima koji su najpotrebniji. Izvrsnost i stručnost je ono što ima Hrvatska.

Podsjetimo, Mila Rončević je ovog proljeća s roditeljima otputovala na liječenje u bolnicu Children’s Hospital of Philadelphia nakon ogromne akcije za prikupljanje novca za njeno liječenje kojoj se odazvala cijela Hrvatska.

Za njeno liječenje skupljeno je oko 40 milijuna kuna, puno više nego je bilo potrebno.

Mila se već mjesecima u SAD-u liječi od akutne megakariocitne leukemije, piše HRT.

Share This Article