Plenković je razgovarao s Pupovcem, evo što kaže o Kuščeviću

Premijer Andrej Plenković medijima je potvrdio da je razgovarao s Miloradom Pupovcem oko posljednjih napada na pripadnike srpske nacionalne manjine i njegovih izjava o sličnostima današnje Hrvatske s NDH.

“Sastali smo se i razgovarali, on je iskazao svoju zabrinutost zbog incidenata koji su se dogodili što razumijem. Ponovio sam vrlo jasan stav koji sam kazao i danas na uvodnom dijelu sjednice Vlade”, istaknuo je premijer Andrej Plenković, prenosi N1.

“Ja osobno i članovi Vlade osudili smo sve incidente i policija je vrlo brzo reagirala, identificirala i uhitila većinu osoba koje se sumnjiči za kaznena djela. Očekujem da budu kažnjeni.”

Ponovio je i svoje tvrdnje da u Hrvatskoj nema klime u hrvatskom društvu koja je netrpeljiva prema manjinama i da bi takvu klimu sukreirala Vlada. Nastavio je i o svom uvjerenju od kojeg, kaže ne odustaje, a to je da manjine budu dio parlamentarne većine u Saboru.

“Sada moramo raditi fini sofisticirani vez rasta gospodarstva, socijalne uključivosti i harmoničnog funckioniranja normalnog tolerantnog europskog društva.”

Još je jednom odbacio usporedbe s NDH. Kaže da Vlada kreira društvo u kojem se svi osjećaju sigurno.

Još prerano za zaključke kategoričkog karaktera oko Lovre Kuščevića

Oko zahtjeva za skidanjem imuniteta bivšem ministru uprave Lovri kuščeviću premijer kaže. “Vidjet ćemo, to su sve radnje koje obavljaju policija i državno odvjetništvo, zahtjev za skidanjem imuniteta je uobičajeni postupak, to je rutinska reakcija saborskog odbora pred nama, a nakon toga ćemo vidjeti što će biti.”

Nije se čuo s Kuščevićem, ali ako treba čut će se iako vidi da je i on dao izjavu pa ne vidi tu poseban problem, piše N1

Na pitanje osjeća li se izigrano jer je vjerovao ministru kaže da smo u ranoj fazi bilo kakvih zaključaka koji bi mogli biti kategoričkog karaktera.

Na optužbe iz SDP-a odgovara da ta stranka nakon tri godine vlasti nije bila ni blizu rejtinga HDZ-a. “Neka se osvrnu na svoju stečevinu manje bi bili spremni docirati .Imaju dva okvira, jedan je korupcija, to im je osnovna pjesma, onda kad to završi su ideološke teme i polarizacija društva.

S druge strane HDZ i Vlada koju vodim ostvaruje gospodarske rezultate u svim područjima, socijalnu uključivost, u europskoj politici Hrvatska igra utakmicu iznad svoje veličine, mi ćemo nastaviti s našom razboritom politikom”, istaknuo je.

Kada je riječ o posjetu Varaždinskoj županiji premijer ga je ocijenio sadržajnim. Istaknuo je posjet Knegincu i tamošnjem vrtiću, a osvrnuo se i na 8,5 milijuna kuna vrijednu nekretninu koju država daruje Sveučilištu Sjever te najavio odlazak na Špancirfest.

Facebook Komentari