Otkriven nalaz obdukcije mladića koji je preminuo u splitskoj bolnici nakon što je u komi primljen iz zatvora

Neslužbeno je otkriven uzrok smrti mladića (18) s mentalnim i tjelesnim oštećenjima koji je nakon mjeseci provedenih u zatvoru preminuo KBC-u Split prošle subote.

Kristianu Vukasoviću zatajilo je srce, a posljedično tome i mozak, što je uzrok smrti, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Patolog koji je želio ostati anoniman kaže da je vjerojatno umro od tzv. psihičke smrti.

”Radi se o smrti nastaloj zbog straha, neispavanosti, stalnog psihičkog rastrojstva, ekstremnih okolnosti u kojima osoba boravi i kojima je izložena. Bio je jedan slučaj u Kaštelima, kada je sin iz pištolja pucao u svog 70-godišnjeg oca, u namjeri da ga ubije. Otac je trčeći bježao od tog svog pomahnitalog sina, koji je za njime pucao, ali ga nije pogodio. Nakon nekih 100-tinjak metara, kada je pobjegao sinu, starac se srušio na tlo i preminuo od srčanog udara. Taj srčani udar je nastao zbog straha za svoj život i uzbuđenosti, ekstremne situacije koja nije karakteristična za normalno ljudsko biće”, kazao je patolog.

Ovaj 18-godišnjak koji se liječio na psihijatriji od 12. godine, osuđen je za podmetanje požara kao odrasla osoba. Izrečen mu je istražni zatvor te je smješten u Bilice.

Ministarstvo pravosuđa na upit Dnevnika Nove TV kaže kako nisu utvrđeni propusti. Sukladno zakonu, kažu, svi podaci o zatvorenicima i njihovom odsluženju kazne zatvora predstavljaju tajnu.

Misteriozne okolnosti smrti mladića koji je bio u splitskom zatvoru: Imao je podljeve na donjem dijelu trbuha i po preponama

Facebook Komentari