Misterij u Istri: Netko je iz policijske postaje ukrao 20.000 kuna za obitelj poginulog policajca

Ad

Prije dva mjeseca tragično je preminuo 38-godišnji policajac Tomislav Bašić iz Poreča koji je zajedno s kolegicom u jutarnjim satima tog 23. lipnja putovao prema poslu kada je na njih, uslijed neprilagođene brzine, automobilom naletio 24-godišnjak.

Njegovi su kolege, kako bi pomogli njegovoj obitelji i supruzi koja je trebala roditi njihovo drugo dijete, među sobom skupljali financijska sredstva. Kolege preminulog Bašića nesebično su se odazvali ovoj akciji. Nije bilo policajca koji nije odlučio pomoći Bašićevoj supruzi i njihovom starijem sinu. Prikupili su nešto više od 20 tisuća kuna.

No, novci su preko noći nestali i to ni više ni manje nego iz zgrade policije, pa se postavlja pitanje: kako je to moguće, ukoliko je ova informacija zaista i istinita?

Portal IstraIN iz povjerljivih izvora doznaje kako su djelatnici Policijske postaje Poreč navodno podvrgnuti poligrafu. Među Bašićevim kolegama vlada nevjerica i tuga, a s druge strane i bijes jer im nije jasno kako bi netko od njih to mogao učiniti.

”U tijeku su provjere informacije da je nestao dio novčanih priloga koji se skupljao za policijske službenike Policijske postaje Poreč koji su stradali u prometnoj nesreći u lipnju. Zasad ne možemo potvrditi da je dio novca nestao, obzirom da se, kako je i to uobičajeno kod prikupljanja pomoći, nije vodila evidencija o iznosima koji su darivani”, kazala je glasnogovornica PU Istarske, Nataša Vitasović.

U odgovoru stoji i kako su sredstva koja su policajci prikupljali za teško stradalu kolegicu i obitelj kolege koji je u nesreći smrtno stradao “predana” kolegici , odnosno obitelji preminulog policajca.

Ukoliko se informacija pokaže točnom, ostaje nejasno tko bi to učinio i kako je moguće da iz jedne policijske postaje nestane nemali iznos novaca i da pritom nitko ništa ne zna.

Kolege u šoku: Poginuo je uzoran 38-godišnji policajac. Za mjesec dana trebao je postati drugi put otac

Facebook Komentari