Muškarac koji je napao srpskog povratnika na Viškovu radi u MUP-u, bit će udaljen iz službe

Ad

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom, a vezano za događaj koji se 20. kolovoza ove godine dogodio na Viškovu.

Policijski su službenici 42-godišnjaka uhitili jučer u ranim jutarnjim satima te započeli kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđena sumnja da je 20. kolovoza oko 20 sati, ispred stambene zgrade na Viškovu, došlo do sukoba zbog parkiranog vozila prilikom čega je osumnjičeni 42-godišnjak oštećenom 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, zbog nacionalnog identiteta, uputio ozbiljne prijetnje.

Također, tjelesno ga je napao uslijed čega je oštećeni 70-godišnjak lakše ozlijeđen.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti, sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

S obzirom da se radi o državnom službeniku, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštitu, isti će sukladno Zakonu o državnim službenicima biti udaljen iz službe.

Pupovčev medij piše o još jednom napadu na Srbe, ovaj je uslijedio zbog parkinga

Facebook Komentari