Vučiću je razumljivo zašto su se Srbi prije 30 godina pobunili, pa okupirali dio Hrvatske, a okrznuo je i Predsjednicu RH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, nakon reakcija hrvatskih dužnosnika na najnovije napade na Srbe u Hrvatskoj, “razumljivo” zašto su se Srbi pobunili protiv hrvatskih vlasti početkom devedesetih i da ne može odgovor na sve biti “velikosrpska agresija”.

“To su strašne stvari i nevjerojatne, da u 21. stoljeću ne postoji bolji odgovor na sve to od ‘velikosrpske agresije’ (…) Mi ćemo učiniti sve da pomognemo našem narodu, ali sada je razumljivo zašto se najveći dio njih pobunio protiv takvog režima još prije 30 godina i sada je jasno zašto se mnogi od tih ljudi sada nalaze u Srbiji i zašto su započeli novi život”, rekao je Vučić prilikom gostovanja na Pinku, prenosi Beta.

Predsjednik Srbije je naveo da je “fasciniran potrebom hrvatskih dužnosnika da ponavljaju floskule o velikosrpskoj agresiji”.

“Kada bismo govorili o međusobnim žrtvama, to je neusporedivo. Posebno tijekom Prvog i Drugog svjetskog rata, a Drugog svjetskog rata naročito”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da želi gledati u budućnost i da Srbija i Hrvatska imaju bolje odnose.

U srijedu je došlo do napada na Srbe koji su u kafićima gledali utakmicu Crvene zvezde i Young Boysa, prenosi Beta.

Ratni zločin: Javio se Hrvat kojega je vlasnik kafića u Uzdolju mlatio za vrijeme srbijanske agresije – Oj Ustaše neka, neka duboka vas jama čeka

Facebook Komentari