2.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Snažno nevrijeme zahvatilo je dio Dalmacije

Snažno nevrijeme zahvatilo je dio Dalmacije

Snažno nevrijeme zahvatilo je dio Dalmacije. Tuča je padala na drniškom području, dok je temperatura zraka u sat vremena pala 15 stupnjeva.

Velike vrućine tijekom petka najviše su se osjetile u dolini Neretve, ali i u dijelovima Zagore. Primjerice, neke meteorološke postaje u dolini Neretve imale su temperature zraka do čak 38°C, a u zaobalju je ponegdje bilo do 36°C. Uz obalu i na otocima je bilo 30 do 35°C.

U poslijepodnevnim satima došlo je do jačeg razvoja oblaka u nekim dijelovima Zagore, osobito od Dinare do šibenskog zaleđa, javlja Dalmacija Danas.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 16 sati nu Vinaliću kod Vrlike palo je 5 litara oborine po kvadratnom metru, a slijede Velika Duvjakuša Dinara 4 i Drniš s 2 litre po kvadratnom metru.

Jako nevrijeme s kišom, tučom, grmljavinom i vrlo jakim udarima vjetra zahvatilo je Miljevce. Temperatura zraka je u sat vremena pala za čak 15 stupnjeva, s 35 na samo 20°C. Jakih udara vjetra bilo je prolazno i u sjevernim predjelima Cetinske krajine.

Najnovije

Još iz rubrike