Granica s Crnom Gorom: “Pao” vozač turističkog autobusa koji je pokušao prošvercati čak 342 kg marihuane

Vrijednost marihuane koju su zaplijenili na GP Karasovići je 5 milijuna kuna. Ulična vrijednost je 15 milijuna.

Na graničkom prijelazu Karasovići na krajnjem jugu Dalmacije djelatnici Carinske uprave zaplijenili su 341,8 kilograma marihuane, a kako kažu u PU dubrovačko-neretvanskoj, riječ je o najvrjednijoj zapljeni droge ove godine na tom području i drugoj najvećoj zapljeni droge na području PU dubrovačko-neretvanske koja je posljednjih 15-ak godina zabilježila čak 84 velike zapljene, od kojih 10 s preko 50 kg marihuane

Vrijednost zaplijenjene droge je oko pet milijuna kuna, a ulična vrijednost je čak 15 milijuna kuna. Droga je pronađena u autobusu registriranom na turističku agenciju iz Dubrovnika, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Na granici su ga zatekli kad je u zemlju pokušao ući iz Crne Gore.

“Ulaznom graničnom kontrolom autobusa dubrovačke turističke agencije službenici Granične policije i Carine uočili su nervozu vozača, što je pobudilo njihovu pažnju. Pregledom prtljažnog prostora uočeno je 17 velikih putnih torbi za koje je vozač rekao da se u njima nalazi sportska oprema. Nakon što mu je rečeno da otvori jednu od torbi, uočen je sadržaj zbog kojeg smo od Općinskog državnog odvjetništva i suca istrage zatražili te dobili nalog za pretres u kojem smo pronašli još četiri torbe različitih veličina te smo u daljnjem tijeku istrage uhitili još jednu osobu koju osnovano sumnjičimo za povezanost s ovim kazenim djelom”, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije te PU Zoran Tikvica.

Načelnik Postaje granične policije Gruda Matko Klarić je naglasio kako je riječ o jednoj od najvećih zapljena narkotika u Hrvatskoj, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari