Ministar Aladrović uvjeren da do štrajka u zdravstvu neće doći

Uoči sastanka užeg kabineta u Vladi minstar rada Josip Aladrović novinarima je rekao kako je uvjeren da neće doći do štrajka u zdravstvu, a ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ne zna ništa oko okolnosti odabira Dubravke Šuice za kandidatkinju za povjerenicu u EK.

“Nastavljamo s pregovorima sa sindikatima u zdravstvu, uvjeren sam da ćemo naći način da do štrajka ne dođe i da ćemo dogovoriti granski kolektivni ugovor na zadovoljstvo svih”, kaže ministar rada Josip Aladrović.

Kaže da je Vlada jedinstvena u svom stavu oko povećanja plaća da se ide na horizontalnu korekciju. Na pitanje oko najave štrajka i u obrazovanju odgovara kako nisu još razgovarali sa sindikatima.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na pitanje u kojoj je fazi postupak protiv prve tajnice veleposlanstva u Berlinu kaže da je za njega priča završena u onom trenutku kada je poslana prijava službeničkom sudu.

Ne zna ništa o tome je li premijer Andrej Plenković prekršio proceduru jer je Dubravka Šuica već razgovarala s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, a još nije njezina kandidatura bila ni istaknuta u Hrvatskoj niti je o njoj raspravljao nadležni saborski odbor. Misli da je Šuica najbolja kandidatkinja koju Hrvatska ima zbog svog iskustva, ali ne zna koji bi resor u Komisiji trebala preuzeti.

Ministar uprave Ivan Malenica nije htio ništa komentirati oko slučaja Lovre Kuščevića.

Ministar financija Zdravko Marić kaže da je sada pravo vrijeme i kada svi misle da trebaju tražiti povišice pa mu je to logično i normalno.

“Vodimo brigu o ukupnim plaćama u javnoj i državnoj službi, pratimo i rast plaća u gospodarstvu”, rekao je.

Ponovio je da nije ljut na ministra Kujundžića i dodao da je jučer na sastanku rekao sve kako stvari stoje, te da će se pregovori nastaviti. Sličan stav ima oko prosvjetnih radnika i njihovih zahtjeva. “Moramo mudro promatrati problematiku i raditi u skladu s mogućnostima”, rekao je.

Ministar Milan Kujundžić također ističe da je u odličnim odnosima s ministrom Marićem, prenosi N1.

Facebook Komentari