Zagreb se guši u smeću, pročelnica najavljuje kazne za građane

‘Onaj tko jednom dobije kaznu, neće mu pasti na pamet da više nepropisno odbaci otpad’, kaže pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić i dodaje kako će kazne sigurno biti u visini jedne prosječne plaće u Zagrebu, ovisi o količini i vrsti otpada.

Zašto je Zagreb pun smeća pokušala je u Dnevniku Nove TV objasniti Mirka Jozić, pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

‘Koliko god se Grad i njegove službe trudili, ovo nam izgleda kao Sizifov posao. Na jednom mjestu se skloni nepropisno odloženi otpad, na drugom nastaje. Unatoč dodatnom zapošljavanju i nabavci dodatne opreme i specijalnih vozila u Čistoći, preostale su nam kazne”, kazala je Jozić.

Najavila je kazne.

‘Onaj tko jednom dobije kaznu, neće mu pasti na pamet da više nepropisno odbaci otpad’, kaže Jozić i dodaje kako će kazne sigurno biti u visini jedne prosječne plaće u Zagrebu, ovisno o količini i vrsti otpada.

Na pitanje hoće li Grad početi kažnjavati sam sebe jer nije ništa napravio, odgovara: ‘Otkud vama da Grad nije ništa napravio?! Smeće nije Grad donio i ostavio nego nesavjesni građani. Imamo 90 posto ljudi koji odvajaju otpad, ali dosta je 10 posto pojedinaca da naprave kaos u cijelom gradu i to nema Čistoće koja bi to stigla pospremiti’.

Jozić je na kraju najavila i poskupljenje odvoza otpada, ne navodeći nikakve detalje o tome koliko bi ono trebalo iznositi ni kada će stupiti na snagu.

Facebook Komentari