Bandić izgleda neće u predsjedničku utrku zbog narušenog zdravlja, a njegovu potporu priželjkuju neki kandidati

Unatoč špekulacijama da ga zanima Pantovčak, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić navodno ne namjerava ulaziti u utrku za predsjedničke izbore. Tvrdi to izvor Večernjeg lista iz Bandićeva saborskog Kluba zastupnika koji kaže kako je o tome nedavno razgovarao s Bandićem i kako mu je on decidirano kazao da se ne namjerava upuštati u tu političku bitku.

– Razgovarali smo, htio sam znati ide li ili ne kako bismo se i mi u Klubu mogli pripremiti, vidjeti treba li pomoć u prikupljanju potpisa za kandidaturu, ali je kazao da neće u utrku i iz razloga što mu je zdravlje lošije – kaže izvor Večernjeg iz Kluba Stranke rada i solidarnosti.

Da bi se Bandić mogao kandidirati špekulira se već dulje vrijeme. On sam javno nikada ih nije demantirao, ali ni potvrdio. A šuškanja su se povećala nakon što je s proslave Oluje u Kninu zagrebački gradonačelnik znakovito poručio da je Hrvatskoj potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti, te da predsjedničke kandidate zasad ne želi komentirati, ali da će nešto o tome reći potkraj rujna, “nakon čega više ništa neće biti isto”. Međutim, može li se vjerovati njegovim ljudima u Saboru, očito nije mislio na svoju novu kandidaturu.

Izvori Večernjeg iz Sabora kažu i da u ovom trenutku ne znaju planira li Milan Bandić stati iza nekoga od potencijalnih kandidata za predsjednika države te ne isključuju mogućnost da je Bandićeva izjava u Kninu dana zbog toga. Nije tajna da bi Bandićevu potporu rado i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ali i Miroslav Škoro.

– Bilo je kontakata i razgovora. Trenutačno, koliko znam, Bandić ne namjerava ići u utrku te je spreman podržati predsjednicu. No isto tako znam da ga vabe i drugi, poput Škore, i zato ponavljam da je u ovom trenutku situacija takva. No do prosinca se stvari mogu i promijeniti – kaže izvor Večernjeg iz HDZ-a blizak predsjednici i dodaje kako su netočne teze da bi se gradonačelnik Zagreba mogao kandidirati za predsjednika zato da bi pomogao predsjednici da u prvom krugu pobijedi Škoru, da u drugi krug uđe sa Zoranom Milanovićem.

Facebook Komentari