Premijer o komentaru Elizabete Mađarević o ”bijeloj Europi”: Ako je to točno i nije hakirano to je katastrofa

Premijer Andrej Plenković u Barbanu je komentirao slučaj diplomatkinje Elizabete Mađarević na čijem je Facebook profilu objavljen komentar o “bijeloj Europi”.

”Mislim da je ministar i Ministarstvo dobro reagiralo, povuklo ju je natrag, oni će danas provesti cijelu proceduru ovih dana i inspekciju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Ako dođe do odluke da je došlo do povrede službene dužnosti, a kako mi se sve čini da je tako, ako je to točno i nije hakirano to je katastrofa!” rekao je premijer Andrej Plenković na slučaj Facebook istupa prve tajnice veleposlanstva u Berlinu Elizabete Mađarević.

“To je krajnje neprihvatljivo, bio sam diplomat i ako ste na dužnosti i na mandatu u zemlji primateljici, to se ne radi”, dodao je.

Na pitanje zašto odmah nije dobila otkaz odgovara da postoji pravna procedura. Premijer Plenković na pitanje kada će Hrvatska dobiti veleposlanika u Njemačkoj kaže da će on, ministar Gordan Grlić Radman i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izabrati novog veleposlanika, piše dnevnik.hr.

MVEP poslao još jedno priopćenje o slučaju Elizabete Mađarević, zbog iznimnog interesa javnosti, kažu

Prva tajnica veleposlanstva u Berlinu počela je karijeru kod SDP-ovca, stižu reakcije na slučaj njezinog FB profila

Facebook Komentari