Kujundžić MOST-ovcima: Ja ih čekam. Ja sam seljak iz Imotskog, tvrdi, i sa mnom se može i na lipo i na šake

Ministar zdravstva Milan Kujundžić sinoć je na svečanoj sjednici općinskog vijeća neretvanske općine Slivno govorio o rješavanju zdravstvenih problema u dolini Neretve te najavio skori početak gradnje dnevne bolnice u Metkoviću.

Kujundžić je i prozvao Mostovce koji traže njegovu ostavku.

– Jedva čekam da s njima razgovaram u Saboru, a ovdje su iz vašega kraja, ja ih čekam. Ja sam seljak iz Imotskog, tvrdi, i sa mnom se može i na lipo i na šake, kako god hoćeš. Ja sam na sve spreman pa ću im reći: Bili ste tu, nesreće jedne, niste napravili ništa, poručio je ministar Kujundžić, piše HRT.

Podsjetimo, nakon zaključka saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav kojim se odbija sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora u povodu prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja dr. Milanu Kujundžiću, ministru zdravstva, predsjednik Kluba Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja obratio se predsjednici Republike 6. kolovoza 2019. Zahtijevao je da se na temelju članka 79. stavka 2. Ustava RH uputi predsjedniku Hrvatskog sabora zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora.

– Poštujući Ustav RH te uzimajući u obzir činjenicu da je 32 zastupnika, potpisnika zahtjeva za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, zatražilo od Ustavnog suda da podnese Hrvatskom saboru izvješće o ostvarivanju ustavnosti i zakonitosti u vezi s navedenim zaključkom Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, predsjednica RH poziva Ustavni sud da postupi u skladu sa svojim ustavnim ovlastima i odgovori na prijedlog zastupnika od 22. srpnja 2019.

Ako bi Ustavni sud ocijenio da su se stekli ustavni uvjeti da predsjednik Hrvatskog sabora sazove izvanrednu sjednicu, a predsjednik Hrvatskog sabora to ne bi učinio, predsjednica Republike Hrvatske donijet će odluku o zahtjevu o izvanrednom zasjedanju Hrvatskoga sabora u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, stoji u priopćenju Ureda predsjednice RH.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović rekao je da je iznenađen izjavom predsjednice.

– Predsjednica nema ovlasti pozivati Ustavni sud da postupi u skladu sa svojim ustavnim ovlastima i odgovori na prijedloge zastupnika, ali može sukladno članku 79 st. 2 Ustava podnijeti zahtjev za izvanredno zasjedanje Sabora, izjavio je Šeparović Hini.

Dodao je da Ustavni sud “prema članku 104. Ustavnog Zakona o Ustavnom sudu prati ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti te o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti izvješćuje Hrvatski sabor u formi izvješća koje utvrđuje sjednica Ustavnog suda”, piše HRT.

Share This Article