Kaotični odnosi u Međimurju: Zaprijetili smrću pa zapalili kuću – ušao u dječju sobu, polio benzinom namještaj i izazvao požar…

Ad

Na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu objavljeno je priopćenje o događaju o kojem se proteklih dana moglo čuti mnogo glasina, ali službenih informacija nije bilo, piše portal eMeđimurje.

U priopćenju se navodi:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje uhićenih hrvatskih državljana (1986., 1987. i 1992.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona i oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičena trojica braće 8. kolovoza u mjestu u okolici Čakovca, zaprijetili oštećeniku da će ubiti njega i njegove sinove, a 33-godišnjak je repetirao pištolj, pa je oštećenik pobjegao u kuću. Nakon što je 33-godišnjak uhićen kasnije istog dana zbog upućenih prijetnji, 27-godišnjak je, osnovano se sumnja, ušao u kuću oštećenikove kćeri, polio benzinom namještaj u dječjoj sobi, zapalio benzin i izazvao požar u kojem je izgorio namještaj te su oštećeni prozori i zidovi kuće.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila svim osumnjičenicima istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – stoji u priopćenju, piše eMeđimurje.

Prema neslužbenim informacijama s terena radi se o sukobu dviju romskih obitelji, iako nije poznat povod zbog kojeg je do njega došlo. Kuća koja je zapaljena navodno se nalazi u romskom naselju u Kvitrovcu. Cijela priča, prema onome što doznaje eMeđimurje, dobila je i nastavak, mada o tome nema nikakvih službenih informacija.

Facebook Komentari