U istragu smrti talijanskog poduzetnika na brodu uključena i talijanska policija, sumnja se i na plin

Preminuli muškarac s broda čiji je kapetan zatražio pomoć u hvarskoj luci je talijanski menadžer sa Sicilije Eugenio Vinci (57), piše Jutarnji list.

Na brodu je boravio sa suprugom i dvoje djece, još četvero Talijana te četiri člana posade. Među njima je bio i Bruno Mancuso, gradonačelnik Sant’Agata di Militello.

Iako se isprva spekuliralo da bi uzrok trovanja mogle biti dagnje koje su konzumirali u jednom uglednom hvarskom restoranu, neslužbeni izvori ukazuju da bi uzrok mogli biti plinovi koji su izlazili iz brodske školjke i klima uređaja.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Vinciju je naglo pozlilo u brodskom toaletu te je pri padu udario u stijenku zida.

Njegova djeca (5 i 14 godina) još uvijek se nalaze u jako teškom stanju. Djeci je otkazalo više organa i trenutno su na respiratoru.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan izvijestio je da je riječ o petero članova obitelji iz Italije. ”U cijeli slučaj uključena je policija, a pristigli su i talijanski policajci koji su razgovarali s putnicima kako bi otkrili što je to naštetilo ovoj talijanskoj obitelji”, javio je Kaštelan. U istragu je uključeno i Općinsko državno odvjetništvo.

Od šestero putnika, pet je osoba hospitalizirano, a jedan je muškarac preminuo na brodu. Iz bolnice su najavili da bi više informacija moglo biti poznato u srijedu iza 10 sati kada pristignu rezultati toksikoloških nalaza.

Zapečaćen restoran na Hvaru u kojem je jeo školjke preminuli muškarac, dvoje djece kritično, glavni državni inspektor se uključio u slučaj

Facebook Komentari